UX design

UX design gaat verder dan een grafisch ontwerp. Het begint met het bepalen van de doelen van de site of applicatie. Ook wordt de data van de huidige site geanalyseerd. Hierna wordt vanuit de doelgroep bekeken waar hun behoeftes liggen. Dit alles vormt de basis voor de indeling. 

Waar komen welke opties, op welke plek plaatsen we buttons en hoe worden formulieren verwerkt in de online omgeving? In een schets worden de gevraagde onderdelen geplaatst en verdeeld. Deze schets bespreken wij samen met jou om te komen tot de uiteindelijke indeling. Deze schets dient tevens als leidraad om te komen tot een gebruikerstest van de site of applicatie.

De schets wordt na akkoord uitgewerkt in een grafisch design. Op dat moment worden huisstijl kleuren, logo’s en andere visuele elementen van belang. De indeling is bepaald, maar hoe de functionaliteit aan de gebruiker wordt getoond blijkt uit de grafische uitwerking. Het design wordt in eerste instantie gemaakt voor de belangrijkste pagina’s van de site of applicatie, zodat met een beperkte investering van tijd al snel duidelijk wordt hoe de gebruiker kan navigeren. Hierbij geldt vaak mobile first, dus ook het design voor de mobiele versie wordt uitgewerkt. De grafische uitwerking kan worden gebruikt in een gebruikerstest. Nadat het design is goedgekeurd, begint de daadwerkelijke realisatie van de site of applicatie.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik denk graag met je mee om samen online resultaat te behalen.

 

Plan een afspraak
Hebben we je interesse?

Zoeken