Wat is Magento? Lees waarom 250.000+ ondernemers voor Magento kiezen

Wat is Magento? Waarom kiezen meer dan 250.000 ondernemers wereldwijd voor dit populaire systeem voor webshops? In dit artikel geven we antwoord op de vraag wat is Magento en andere relevante vragen voor ondernemers die het systeem van Magento overwegen:

Beste keuze voor ondernemers die willen groeien

Magento is een populair systeem voor webshops. Wereldwijd kiezen duizenden ondernemers voor Magento, omdat open-source, flexibel, uitgebreid en professioneel is. Dit maakt dat Magento precies kan worden ingericht naar jouw specifieke wensen en eisen. Met de lancering van Magento 2 is het systeem bovendien een stuk gebruiksvriendelijker geworden.

Alles-in-één oplossing

Met Magento kies je voor een alles-in-één oplossing voor e-commerce. Door de flexibele opbouw van je Magento webwinkel kun je eenvoudig koppelen met alle bekende softwarepakketten voor klantenservice, online marketing, logistiek, finance, PIM en ERP.
wat is magento

4 belangrijkste voordelen van Magento

Steeds meer ondernemers kiezen voor Magento. Enkele voordelen van Magento ten opzichte van andere bekende webshop systemen zijn:
1. Geen licentiekosten
Magento is open-source. Dat betekent dat je geen licentiekosten betaalt voor gebruik van het systeem. Bovendien blijf jij eigenaar van de webshop en zit je bij ons niet vast aan je leverancier of webshop bouwer.
2. Google-vriendelijk
Magento is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dat betekent dat het systeem goed presteert in bijvoorbeeld Google. Via extensies kan je zichtbaarheid nog verder worden uitgebreid. Dit zorgt voor meer bezoekers, en meer omzet.
3. Schaalbaar
Hét voordeel van Magento is de schaalbaarheid. Magento biedt een multi-store omgeving, waarbij verschillende webshops, talen en landen vanuit één omgeving beheerd kunnen worden.
4. Wereldwijde community
Het Magento systeem wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van developers.  Deze groep developers werken voortdurend aan het doorontwikkelen van het systeem. Als Magento webshop eigenaar profiteer jij hier van mee.

Magento 2wat is magento 2

In november 2015 is de langverwachte tweede versie van Magento gelanceerd. Met lancering van Magento 2 heeft Magento gekozen voor een duidelijke focus op eenvoud en gemak voor zowel webshop eigenaar als de eindklant. De belangrijkste voordelen van Magento 2 ten opzichte van zijn voorganger zijn:

  • Verbeterde interface: de interface in Magento 2 is gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan Magento 1. Dit maakt beheer van je shop een stuk eenvoudiger.
  • Responsive design: de Magento 2 webshops zijn standaard responsive, dat betekent goed zichtbaar op desktop, tablet en mobiel.
  • Laadtijd: de snelheid van webshops in Magento 2 is aanzienlijk verbeterd. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en een hogere positie in de zoekresultaten.
  • Visual editor: webshop eigenaren kunnen eenvoudig zelf aanpassingen aan hun shop doen, zonder afhankelijk te zijn van de webbouwer.
  • Veiligheid: het is in Magento 2 gemakkelijker om updates en patches te installeren. Zo ben je altijd up-to-date wat betreft de laatste veiligheidsupdates.
  • Nieuwste technieken: webshops die gebouwd zijn in Magento 2 kunnen gebruik maken van PHP7, CSSS3 en jQuery. Dit vergroot de mogelijkheden om jouw webshop aan te passen naar de wensen en behoeften van jouw doelgroep.

Magento webshop laten maken

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Magento? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Magento voor jouw bedrijf. Bekijk onze aanpak voor het laten maken van een Magento webshop of neem contact op voor meer informatie.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken