Wil jij investeren in je personeel?

Gelukkige medewerkers zijn productiever, creatiever, minder vaak ziek en hebben minder last van stress. Althans, als we de wetenschap moeten geloven.
Gelukkig besteden zowel grote als kleine bedrijven steeds meer aandacht aan het werkgeluk van medewerkers. Maar hoe brengen we geluk in kaart? Hoe sturen we actief op meer werkgeluk en hoe monitoren we het effect van de genomen maatregelen? Wij hebben de oplossing: de Geluksmonitor!

Kleine moeite, veel impact!

In samenwerking met D&B gedrag hebben wij de Geluksmonitor ontwikkeld. Een online tool om het geluk van medewerkers te meten, analyseren en vergroten. De Geluksmonitor is op ieder apparaat bruikbaar en volledig anoniem. Hoe het werkt? D&B Gedrag heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een serie vragen over geluk geformuleerd. Wij hebben op onze beurt de techniek ontwikkeld om deze vragen op een laagdrempelige manier bij de medewerkers onder de aandacht te brengen.
 
Deze vragen worden maandelijks aan de medewerkers voorgelegd en kunnen anoniem worden beantwoord. Vervolgens kan de monitor hiermee aan de slag. De monitor biedt mogelijkheden om geluk te meten, zowel over langere periode als op een specifiek moment. Op deze manier kan je als werkgever objectief bepalen of wijzigingen in het personeelsbeleid daadwerkelijk tot verbeteringen leiden.
 
De Geluksmeter geeft je handvatten die jouw werknemers en dus ook de organisatie zelf gelukkiger maken. Hieronder het proces in drie stappen uitgelegd:
 

  1. Jouw werknemers vullen elke maand een aantal stellingen in. Dat kan anoniem op de smartphone, tablet of via de computer.
  2. Je krijgt inzicht in hoe jouw teams en/of afdelingen scoren op werkgeluk en de factoren die hierbij horen.
  3. Je ziet direct wat de invloed van veranderingen op de werkvloer is.

 

De bespaartool

Als je investeert in geluk bespaar je veel geld. Hoe? Geluk zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Om de besparing van jouw organisatie te meten, hebben wij een handige bespaartool gemaakt. Het werkt als volgt: je vult het aantal medewerkers in van je organisatie, vervolgens kijkt de tool hoe veel je bespaart als de werknemers binnen je organisatie gelukkig zijn. Dit op basis van ziekteverzuim en productiviteit. Probeer de tool gratis uit op  www.gelukmeten.nl.
De eerste Geluksmonitor is al in werking, en met succes! Lees hier meer over de succesvolle inzet van de Geluksmeter bij Kaak Group. Meer weten over de mogelijkheden van de Geluksmonitor? Neem gerust contact met ons op en dan vertellen we je graag meer.
 
 
 

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken