BeSite in het afgelopen jaar

Elk jaar blikken we terug op de websites en webshops die live zijn gezet. Welke projecten hebben we afgerond en met welke gaan we starten. Dit jaar geven de BeSite collega’s persoonlijk of als team een terugblik naar hun jaar en kijken ze wat 2023 voor ze brengt.

Monique & Jurgen

Monique

Wat waren je hoogtepunten?

Uiteraard staat ons teamuitje afgelopen november op nummer 1! Dit was weer als vanouds, erg gezellig en we hebben mooie herinneringen gemaakt samen.

De NLP cursus die we met een aantal collega’s samen hebben gevolgd. We hebben elkaar op een andere manier leren kennen. Ik kijk nu met een andere blik naar de wereld. Door effectievere communicatie krijg je meer keuzevrijheid in je dagelijks leven.

En ik vind het gezamenlijk sporten op maandag ook altijd erg leuk! Een soort wekelijkse teambuilding 🙂.

Waar heb je veel van geleerd?

Afgelopen jaar had iedereen een eigen ontwikkelingsbudget om naar keuze iets te vinden voor zijn/haar eigen ontwikkeling. Zelf ben ik gestart met het Talentenspel bij Marjolijn Gerritsen van HeppieLEF.
Dit is echt een eyeopener en een cadeautje voor jezelf. Ik heb het nog niet helemaal afgerond, maar het heeft al mooie inzichten gegeven!

Welke mooie dingen heb je opgeleverd?

De enquête die we hebben gehouden onder de teamleden heeft mooie uitkomsten opgeleverd. Dit ging met name over werkgeluk en waarom we zo graag bij BeSite werken en willen blijven. 

Waar ga je in 2023 mee aan de slag?

Ik ga verder waar ik mee bezig ben geweest. Werkgeluk, openheid creëren in het team, elkaar feedback durven geven. Mooie dingen maken met elkaar.

Jurgen

Wat waren je hoogtepunten?

Mijn hoogtepunten waren de groeiende zelfstandigheid die het team laat zien in het oppakken van hun taken en verantwoordelijkheden, het binnenhalen van allerlei mooie nieuwe klanten, het in eigendom krijgen van het kantoorpand, de groei die we in korte tijd in TripService hebben weten te bereiken, de vele evenementen die we met TripTicket kunnen bedienen en natuurlijk het tweedaagse uitje met het team. 

Waar heb je veel van geleerd?

Men zegt wel eens dat je dingen moet leren loslaten, ik merk dat het steeds meer een vorm is van anders vasthouden. Ik heb veel geleerd van het toch blijven vasthouden aan bepaalde werkvormen voor mijzelf, omdat ik het idee heb dat ik er bij betrokken moet zijn. En als ik het dan anders vasthoudt – ofwel losjes laat, maar wel betrokken blijft – gaat het opeens stukken beter. Ook heb ik geleerd hoe je beurzen echt goed kunt inzetten voor het binnenhalen van nieuwe leads.

Welke mooie dingen heb je opgeleverd?

Diverse Mobility Portals vanuit de nieuwe BeSmart roadmap waar ik erg trots op ben, omdat we deze volledig nieuw hebben opgezet en de kracht van de tool steeds meer erkend wordt door onze klanten (en dat na 10 jaar…). Ook ben ik erg trots op de wijze waarop Monique en ik HR weten vorm te geven in het team.

Waar ga je in 2023 mee aan de slag?

Mijn focus komt te liggen op business development, het opzetten van de sales rondom BeSite Parking en ontwikkeling van de organisatie in kwaliteit en structuur (onder meer via ISO).

Ik kijk uit naar 2023 waarin we als team nog verder mogen bloeien!

Arjan & Wouter

Wat waren jullie hoogtepunten?

Bij Online Marketing hebben wij het geluk dat we veelal een lange periode mogen samenwerken met partners. We testen, beoordelen en verbeteren gezamenlijk onze ideeën totdat we het gewenste resultaat hebben bereikt. Het hoogtepunt is soms het proces, soms het eindresultaat en soms allebei. Waar alles samenkomt zijn de SEO werkzaamheden voor Busch-Jaeger. Door elke maand kritisch te kijken naar de vindbaarheid van de website, hebben we een prachtig resultaat neergezet. De website ontwikkeld zich flink op technisch vlak en maandelijks schrijven we relevante content voor de verschillende doelgroepen.

Waar hebben jullie veel van geleerd?

Door de dagelijkse samenwerking met verschillende partners is het onvermijdelijk dat er soms wat fout gaat. Communication is the key! Goed communiceren brengt de samenwerking, en dus het eindresultaat, naar een hoger niveau! Arjan en Wouter hebben samen met vijf andere collega’s de cursus NLP (neurolinguïstisch programmeren) gevolgd, om zo communicatieve vaardigheden en technieken naar een hoger niveau te tillen.

Welke mooie dingen hebben jullie opgeleverd?

Het dashboard staat met stip op 1. Met deze tool kunnen we snel en overzichtelijk de resultaten delen met onze partners, waarna gerichte keuzes voor vervolgstappen gemaakt kunnen worden. Oftewel, waar gaan we op in blijven zetten en welke werkzaamheden schuiven we naar de achtergrond? De tool wordt voor iedereen beschikbaar die daar oren naar heeft. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Daarnaast hebben wij afgelopen jaar meerdere goede LinkedIn Ads campagnes mogen inrichten. Voor ons was LinkedIn Ads al jaren een interessante optie om een professionele doelgroep te bereiken. Echter heeft adverteren op dit platform de reputatie dat het erg duur is. Sinds dit jaar merken wij dat onze klanten ook enthousiast worden van het adverteren in LinkedIn. De beschikbare targeting opties sluiten namelijk goed aan op de gedefinieerde doelgroepen.

Waar gaan jullie in 2023 mee aan de slag?

Volgend jaar is weer een jaar vol kansen. Een van de focuspunten is data verzamelen en analyseren door de verplichte overstap van Universal Analytics (UA) naar Google Analytics 4 (GA4). We gaan onze werkwijze aanpassen en onze partners hierin meenemen. Een mooie uitdaging om dit zo vlekkeloos mogelijk op te pakken. Daarnaast gaan we nog meer aan de slag met content (foto’s, video’s en blogs) om nog meer van waarde te kunnen zijn voor onze partners. 

Peter & Ellen

Peter

Wat waren je hoogtepunten?

Het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe klanten/partners leren kennen en de samenwerking met bestaande klanten kunnen uitbreiden. We schuiven steeds meer op van ‘websitebouwer’ naar adviseur, omdat de oplossing niet altijd vanaf het begin duidelijk is. Het geeft me veel energie dat we daar over mee mogen denken.

Waar heb je veel van geleerd?

We hebben momenteel met Wonion een traject lopen waar ik veel van leer. Hier speelt veel: verschillende stakeholders en ideeën, van adviserende rol naar de daadwerkelijke ontwikkeling van de applicatie. Prachtig om daar een aandeel in te hebben.

Waar ga je in 2023 mee aan de slag?

In 2023 kunnen we starten met het project van Yunio en gaan we de samenwerking met ABB uitbreiden. Mooi dat we dat vertrouwen krijgen; het grootste compliment!

We blijven in 2023 maatwerk aanbieden, maar willen ook wat meer standaard websites en webshops op kunnen leveren die prijstechnisch interessant zijn. Daarnaast willen we onze ‘eigen’ portal verder uitbreiden met nieuwe modules, waaronder een configurator en calculator, zodat we repeterende werkzaamheden bij onze klanten verder kunnen reduceren.

Ik blijf mijzelf altijd de vraag stellen of dingen slimmer kunnen, zodat ik mijn werk met dezelfde aandacht kan blijven doen. Daarnaast hoop ik dat mijn rol als adviseur zich in 2023 verder gaat uitbreiden. Ik vind het een boeiend proces om samen met de klant van eerste idee tot daadwerkelijke ontwikkeling te gaan.

Ik wens iedereen een succes- en liefdevol nieuw jaar toe! Ik hoop wederom veel nieuwe mensen te mogen ontmoeten, ik heb er zin in!

Ellen

Wat waren je hoogtepunten?

Het BeSite uitje is mijn hoogtepunt!! Besef dat ik(wij) een top team hebben en dat ik elke teamlid op zijn eigen manier enorm kan waarderen en blij mee ben. #loveyou

Daarnaast mijn 10 Jarig jubileum en de positieve berichten van ECHT en Margreet in LinkedIn op dit bericht

Waar heb je veel van geleerd?

Ik heb veel geleerd van het managen en plannen van taken (haha Taken ;p ) Vooral door veel verschillende ad hoc werk vanuit Busch-Jaeger en ABB (en Peter Smit) heb ik er een dagtaak aan om al mijn werkzaamheden goed in te plannen. De cursus NLP was erg interessant en heeft gezorgd voor veel nieuwe inzichten zoals de manier van vragen stellen. Kijken naar gedrag en reactie van een ander. Bewust zijn van de manier waarop je vragen stelt en dat elkaar positieve feedback geven ook erg belangrijk is.

De fijne samenwerking met ABB/Busch-Jaeger en ECHT waarin we helpen om hun online beter te profileren was iets moois van 2022. Hierin ben ik vooral bezig met content invoeren op de website. En zorgen dat het proces tussen de taken die gedaan moeten worden inzichtelijk zijn en goed verlopen. 

Waar ga je in 2023 mee aan de slag?

In 2023 ga ik bezig met ABB website werkzaamheden en bereid ik me voor op een vloedgolf aan nieuwe taken. Daarbij verwacht ik veel nieuwe mooie websites!

Mijn belangrijkste leerdoel blijft zorgen dat alle taken die op mij afkomen overzichtelijk te houden en ingepland te krijgen bij collega’s en bij mijzelf. 

Tom & Niels

Wat waren jullie hoogtepunten?

Het hoogtepunt van afgelopen jaar is op gebied van design natuurlijk onze nieuwe collega Tom. We hebben lange tijd kritisch gezocht naar een aanvulling van ons ontwerpteam. Met Tom denken we deze te hebben gevonden. Na een paar maanden kunnen we wel concluderen dat Tom perfect in het team past! 

Waar heb jullie veel van geleerd?

We zijn dit jaar overgestapt van Sketch naar Figma als ontwerpprogramma. Wij denken dat Figma meer toekomst heeft en geschikter is om websites en apps te ontwerpen. Daarnaast is het met Figma mogelijk om gemakkelijk gave animaties te ontwerpen. Hiermee hebben we al bij verschillende klanten voor een wow-effect gezorgd.

We hebben ons daarnaast in de afgelopen tijd verdiept in het ontwikkelen van websites door middel van de no-code pagebuilder ‘Elementor’. Via een eenvoudige drag and drop editor kun je een pagina creëren met tekst, beeld en overige elementen, zonder dat je kennis nodig hebt van coderen. Elementor is namelijk een visuele omgeving waarin je direct ziet wat je doet en hoe het er uit komt te zien. 

Een groot voordeel van Elementor is dat het ons en de klant veel tijd kost en daardoor kosten bespaard. Er hoeft namelijk niet geprogrammeerd te worden en je bent minder tijd kwijt met testen. Voor de wat kleinere en eenvoudige websites zonder maatwerk is dit dus een zeer geschikte oplossing!

Welke mooie dingen hebben jullie opgeleverd?

We hebben verschillende grote projecten/website-ontwerpen opgeleverd afgelopen jaar. Het is moeilijk om er een te kiezen, omdat elk ontwerp zijn eigen uitdagingen heeft.

Waar gaan jullie in 2023 mee aan de slag?

Door de uitbreiding van het ontwerpteam is er ruimte om voor 2023 nieuwe ontwerpmethodes toe te passen. Hierdoor kunnen we klanten beter bedienen. Maar nog belangrijker; ontwerpen nog beter aan laten sluiten bij de doelstellingen van de eindgebruiker.

Voor volgend jaar staan er weer mooie en uitdagende projecten op de planning. Ook onze eigen branding en interne producten zullen de nodige aandacht krijgen. We kijk erg uit naar de oplevering van de nieuwe huisstijl voor Besite. Daarnaast wordt er een nieuw, modern en intuïtief User Interface design opgeleverd voor ‘Wegstatus’. Ten slotte gaan we aan de slag om een UI kit/design system op te zetten, om zo website componenten in de toekomst eenvoudig te kunnen hergebruiken, waardoor we meer tijd en focus hebben voor het fine-tunen van ontwerpen.

Wat was jullie professionele / persoonlijke ontwikkeling?

Naast het creëren van gebruiksvriendelijke designs wil Tom zich meer verdiepen in het User Experience (UX) vakgebied door een optimale gebruikersbeleving te ontwerpen, die exact voldoet aan de wensen en behoeften van de klant. Dit begint altijd met een stukje onderzoek door in de huid van gebruikers te kruipen en de juiste vragen te stellen. Hoe zien de verschillende doelgroepen er precies uit? Hoe denken ze, waar hebben ze behoefte aan en wat vinden ze vervelend? Deze data vormt het uitgangspunt voor een weloverwogen design!

Niels wil zich komend jaar verdiepen in het uitwerken van interacties. Naast het ontwerpen is het de kunst om de interacties te ontwikkelen middels HTML/CSS en JavaScript. Vooral in dat laatste wil ik me komend jaar verder ontwikkelen. 

Het niveau van onze ontwerpen moeten de komende tijd naar een hoger niveau. Door het gebruik van andere tools, nieuwe onderzoeksmethodes tijdens het ontwerpproces en Tom als aanvulling zien we dit helemaal goed komen!

Tanja & Wouter

Tanja

Wat waren je hoogtepunten?

Mijn hoogtepunt was de komst van mijn tweede dochter. Ze maakt het gezin compleet en het was leuk om deze zwangerschap wel te kunnen delen met collega’s. Tijdens de eerste zwangerschap werkte ik thuis vanwege de eerste corona lockdown en dit kunnen delen met anderen maakt het waggelen door het kantoor wat leuker. Daarnaast heb ik dit jaar een stagiaire mogen begeleiden die het super heeft gedaan en veel goede dingen heeft opgebracht. Dat maakt mij alleen maar meer enthousiast voor de volgende stagiaire.

Waar heb je veel van geleerd?

Ik heb veel geleerd van de NLP cursus waarbij ik de aanwezige collega’s nog beter heb leren kennen en op een andere manier heb gekeken naar communicatie en hoe je dit op meerdere manieren kunt toepassen om betere resultaten te bereiken. Met mijn Brabantse directheid is subtiliteit soms wel een functioneler.

Welke mooie dingen heb je opgeleverd?

Ik heb intern veel opgepakt en aangezwengeld met nieuwe websites, social media en documentatie voor stagiairs. Daarnaast ben ik geïntroduceerd in de BeSmart roadmap waar ik voor klanten heb mogen werken.

Waar ga je in 2023 mee aan de slag?

Ik blijf lekker doorgaan met hetgeen wat ik al doe. Er staan meerdere beurzen en evenement op de planning die ik organiseer en ik verwacht weer nieuwe klanten te krijgen waarvoor ik projecten mag managen. Ik richt me daarnaast op enkele nieuwe/geüpdate websites van BeSite zelf en het begeleiden van een nieuwe stagiaire. 

Wouter

Wat waren je hoogtepunten?

Het winnen van de laatste fase van het SBIR traject was zeker een hoogtepunt van 2022. 

Waar heb je veel van geleerd?

Het doorlopen van het SBIR traject heeft ons doen leren dat stakeholder management zeer belangrijk is zowel binnen een consortium als partijen in de omgeving van een klant. 

Welke mooie dingen heb je opgeleverd?

De samenwerking tussen de SBIR consortium partners heeft voor een nieuwe innovatie gezorgd waarin wij nu ook onze data als API’s kunnen aanleveren. Dat is toch wel het mooiste wat 2022 heeft opgeleverd.

Waar ga je in 2023 mee aan de slag?

In 2023 ga ik aan de slag met het op de markt brengen en aanjagen van nieuwe innovaties en in januari hebben we direct al een mooie innovatie. 

Wat is je professionele / persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijk gezien ga ik verder met doorontwikkelen van verkoop tot business development. We zetten in op langdurige samenwerkingen en daarvoor dienen we niet alleen onze producten te verkopen.

Op naar een mooi en succesvol 2023!

Maikel, Jeroen, Caspar, Peter & Rob

Wat waren jullie hoogtepunten?

We hebben eén van onze applicaties omgezet van traditionele omgeving naar microservice omgeving.

Eindelijk weer een uitje! Na de corona jaren was het dit jaar weer mogelijk om het hele team op pad te gaan.
Ook de maandelijkse Pizza-avonden, waarin we met enkele developers interessante nieuwe technieken onderzoeken, worden weer georganiseerd.

We zijn aanwezig geweest bij meerdere TYPO3 meetings, waarbij we samen gewerkt hebben aan verschillende bugs in de core. Een van de bugs waar we samen enkele weken aan gewerkt hebben, is geaccepteerd en doorgevoerd in de TYPO3 core. Een van die TYPO3 meetings was bij ons op kantoor, wat een erg gezellige en zeer productieve dag is geweest.

Waar hebben jullie veel van geleerd?

Elkaar. We zijn nauwer gaan samenwerken door code-reviews toe te passen. Hier wordt iedere aanpassing door een extra paar ogen bekeken, zodat mogelijke efficiëntie of fouten snel opgemerkt kunnen worden. Hierdoor leren we van elkaar en wordt kennis gedeeld over project.

Naast dat we van elkaar hebben geleerd, hebben we ook zeker veel geleerd van de community. De Laravel community is de laatste tijd echt aan het bloeien en wordt steeds actiever. Erg fijn om achter de hand te hebben, ook daarmee is het lijntje naar het core team van Laravel een stuk kleiner.

Welke mooie dingen zijn opgeleverd?

We zijn dit jaar druk geweest met de website van Metaflex Doors. Dit was een leuk en uitdagend project om aan te werken. Doordat de website veel dynamische onderdelen bevat was het leuk om hier goed over na te denken. Door hier ook met collega’s over te sparren hebben we elkaar hier goed in kunnen vinden en aanvullen. Door te weten dat we elkaar soms nodig hebben, brengt dit een gevoel dat we goed als team functioneren en dat ieder zijn specialiteit heeft.

We zijn ook gestart met het aanbieden van websites die worden gemaakt met Elementor zoals Tom al heeft uitgelegd.

Daarnaast hebben we een aantal nieuwe Mobility Portals opgeleverd, waaronder die van Walibi Holland en een tijdelijke voor het evenement Bungalup nabij Walibi. 

Verder hebben we dit jaar de update van Nova 3 naar Nova 4 gehad voor de backend van BeSmart, waarmee we erg gave features kunnen toevoegen aan de backend. 

We hebben ook de RAI Parkwebshop uitgebreid met extra opties voor zakelijke klanten. Dit was een flinke uitdaging, maar het is uiteindelijk geluk.

Waar gaan jullie in 2023 mee aan de slag?

Livegang en inzet van de eerste nieuwe ParkWebshop. We hebben een aantal erg mooie Mobility Portals die eraan zitten te komen. Mogelijk ook een eerste combinatie, waarbij zowel ParkWebshop als Mobility Portal wordt ingezet.

Daarnaast verwachten we weer toffe nieuwe projecten waarbij we de tools die we hebben nog beter gebruiken. 

Staat er nog professionele ontwikkeling op de planning?

Om het testen makkelijker, sneller en consistent te maken zijn wij, Caspar en Maikel, dit jaar aan de slag gegaan met het integreren van Unit Tests in onze OTAP straat. Daarnaast hebben we ons nog verder verdiept in het Laravel Framework en andere tools uit het Laravel ecosysteem, denk hierbij aan Laravel Passport, Laravel Sanctum en Laravel Socialite. 

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken