Vier tips voor een snelle doorstroming bij jouw parkeerlocatie

Inleiding

In dit artikel lees je wat belangrijk is bij het snel laten doorstromen van automobilisten op en rondom een parkeerlocatie. Of de parkeerlocatie wel of niet overdekt is, aan deze tips heb je zeker iets. Dit artikel is voor iedereen die al een parkeerlocatie exploiteert of gaat exploiteren. 

Tip 1: De parkeerwachter(s)

Een parkeerwachter kan het in- en uitrijden bij jouw parkeerlocatie aanzienlijk versnellen. Hieronder heb ik opgesomd hoe een parkeerwachter de doorstroming kan versnellen:

  • Binnenrijden van automobilisten, omdat het betalingsproces sneller kan verlopen. De parkeerwachter zorgt er ook voor dat automobilisten weten dat zij naar binnen kunnen rijden en hierdoor niet zoekende zijn naar een parkeerplaats. 
  • Neerzetten van de auto’s, omdat een parkeerwachter het overzicht bewaart en auto’s op de snelste manier weet neer te zetten.
  • Uitrijden van automobilisten, omdat een parkeerwachter de doorstroming kan begeleiden bij het uitrijden van de parkeergarage. Let op: een parkeerwachter is geen verkeersregelaar. 

Tip 2: Vooraf reserveren

 
Door automobilisten vooraf een parkeerticket te laten reserveren zorg je voor een aanzienlijke versnelling van de instroom. Het controleren van de QR code op een parkeerticket kan Groningen Airport ParkWebshoptegenwoordig ook al snel verlopen, omdat de scan apps of apparatuur verbeterd is.
Omdat automobilisten online al een parkeerticket hebben afgerekend, hoeft dat niet meer als zij willen uitrijden. Dit verbetert niet alleen de doorstroming, maar ook de beleving van de automobilist. BeSite bouwt parkeer webshops voor haar klanten. Benieuwd hiernaar? 

Tip 3: Duidelijke signing

Parkeer signing
Duidelijke signing is belangrijk om klanten te trekken en te behouden. Signing dien je niet alleen toe te passen om mensen naar jouw parkeerlocatie te begeleiden, maar ook op de locatie zelf om de doorstroming goed te laten verlopen. Signing buiten jouw parkeerlocatie heb je niet altijd zelf in de hand, maar kun je wel invloed op uitoefenen bij de lokale overheid. Maar wat kun je zelf aan signing doen op jouw parkeerlocatie?

  • Zorg voor duidelijke verkeerstekens op het wegdek van jouw parkeerlocatie;
  • Markeer de parkeerplaatsen duidelijk. Maak daarbij onderscheid tussen elektrische en niet elektrische parkeerplaatsen;
  • Werk niet altijd standaard met de kleur wit voor signing;
  • Werk met licht om de doorstroming sneller te laten verlopen. 

Tip 4: Juiste informatie 

Juiste informatie om de doorstroming sneller te laten verlopen? Waar moet je dan aan denken? Dat heb ik even voor je opgesomd:

  • Parkeer signingGeef door middel van signing aan wat de doorrijhoogte van jou parkeerlocatie is;
  • Looptijd naar de belangrijke locaties rondom jouw parkeerlocatie. Hierdoor weet de automobilist wat hij kan verwachten en zal daarom sneller zijn keuze om bij jou te parkeren maken;
  • Zorg ervoor dat de automobilist zijn auto kan terugvinden door te werken met palen, borden of applicaties. 

Ik ben erg benieuwd of dit artikel jou heeft geholpen! Meer over onze parkeerdiensten vind je op onze site. 

Werken bij BeSite?

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Laat je e-mailadres achter en ik mail je voor een afspraak!

Werken bij BeSite?

Zoeken