Google tekstadvertenties: to YouTube or not to YouTube?

Massaal bekijken we video’s op YouTube. Ook als je doelgroep buiten de YouTube-verslindende generatie Z valt kan en wil je niet op dit middel heen. Wellicht verschijnt jouw naam of dienst al binnen de videogigant zonder dat je dat weet of daar gebruik van maakt.
YouTube toont nu ook Google tekstadvertenties bij zoekresultaten. Koos jij bij het inrichten van je campagne in Google Ads voor zichtbaarheid binnen het Google Partner netwerk? Dan toont Google jouw tekstadvertenties ook aan relevante zoekers op Youtube.

Zichtbaar zijn op Youtube loont

Uit eerste test resultaten blijkt dat de kosten-per-conversie van tekstadvertenties op Youtube vergelijkbaar zijn met de reguliere Google Search ads. Voor jou is het een extra kanaal om je zoekende doelgroep kennis te laten maken met jouw product en een extra touchpoint in de journey van jouw klant om ze een stap verder in de funnel te loodsen.
Je hebt jouw klanten wat te bieden. Dat mogen ze weten. Dat moeten ze weten. Via Google Ads vergroot je jouw klantenkring. Een gedeelte van die kring bereik je via video. Via Youtube. Via mobiel. Je zult er iets mee moeten. To YouTube dus. Wil je weten hoe zichtbaar jij nu al bent in YouTube? Via de gratis 30-dagen periode kijk ik met je mee en vertel ik hoe je via alle smaakjes van Google Ads, inclusief Youtube, jouw doelgroep de lekkerste cocktail uitserveert.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken