3 nieuwe mogelijkheden in Google My Business die je niet mag missen

Je bent het ongetwijfeld wel eens tegengekomen tijdens het Googelen. Een My Business account van het bedrijf dat je zocht. Onmisbaar voor een bedrijf, maar veel ontwikkelingen heeft dit product van Google nog niet gekend. Tot nu! Google heeft een aantal nieuwe branding tools gelanceerd om je beter te onderscheiden van jouw concurrenten. Dus, de hoogste tijd om jouw My Business account onder de loep te nemen.

Nog niet zo bekend met My Business?

Via Google My Business kun je eenvoudig de zichtbaarheid van je bedrijf in Google verbeteren. Bovendien betaal je hier helemaal niets voor en kun je het binnen 10 minuten realiseren. Mocht je meer willen weten over My Business? Begin 2017 schreven wij al een blogje over hoe jij je aanmeldt voor een My Business account voor jouw bedrijf

What’s new?

My Business heeft aangekondigd om nieuwe functies als lokale favorieten en shortnames toe te voegen en ook komen er meer merk- en promotiemiddelen beschikbaar. Het doel van deze updates is om meer lokale bedrijven aan te laten melden voor een Google My Business account.
Nieuwe merk- en promotiemiddelen
Google lanceert een nieuwe site voor het maken en bestellen van diverse promotiemiddelen zoals posters en sticker. Op het bedrijfsprofiel kan worden uitgebreid met logo, coverfoto, dynamische fotomodule of een welkomstaanbieding voor klanten die het bedrijfs volgen.
Lokale favorieten
Lokale bedrijven kunnen een badge “lokale favoriet” verdienen als ze bij de beste 5% uit hun categorie zitten. Over de exacte criteria die Google hierbij zal gebruiken, werd nog weinig prijsgegeven. Deze criteria zullen zeker wat te maken hebben met het up-to-date houden van het My Business profiel en het reageren op klanten
Shortnames
Zoekopdrachten die gebruik maken van shortnames zullen direct naar het My Business profielen van het betreffende bedrijf worden verwezen. Dit kan door middel van het invoeren van @shortname of g.page/shortname. Om een shortname voor jouw bedrijf te claimen dien je een geverifieerd Google My Business account te hebben.  
Heb jij vragen over wat Google My Business voor jouw bedrijf kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Werken bij BeSite?

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Laat je e-mailadres achter en ik mail je voor een afspraak!

Werken bij BeSite?

Zoeken