Waarom naar Smart City Expo Barcelona?

Afgelopen 3 dagen ben ik voor de derde maal naar Barcelona afgereisd, om hier de Smart City Expo mee te maken. Dit is het congres en de beurs over steden en bedrijven die bezig zijn met Smart City oplossingen. Denk hierbij aan platforms, portals, sensors, internet of things, apps, dashboards etc. De onderwerpen die hierbij worden behandeld zijn onder meer waste management, citizens engagement, energy en natuurlijk ook mobility. Voor dit laatste thema is het congres voor ons het meest relevant.

Amsterdam Smart City

Ditmaal ben ik meegereisd met de delegatie van Amsterdam Smart City. Dit is de organisatie van de gemeente Amsterdam die zich bezighoudt met allerlei oplossingen en toepassingen die bijdragen aan het slimmer maken van de stad. Voor een stad als Amsterdam van levensbelang om ook interessant te blijven in internationaal verband. Maar ook andere steden, zoals Utrecht, Eindhoven en ’s Hertogenbosch, waren ruim vertegenwoordigd. Overigens ben ik van mening dat het veel meer gaat om een slimmere samenleving dan alleen over slimme steden; ook voor de Achterhoek gelden namelijk veel van deze thema’s.

Actief in mobiliteit

Voor ons is het deelnemen aan dit congres om meerdere redenen interessant. Allereerst omdat wij zelf al geruime tijd bezig zijn met het bedenken, bouwen en exploiteren van slimme, online toepassingen op het gebied van mobility en parking. Denk aan de Mobility Portal die we samen met de Amsterdam ArenA hebben ontwikkeld of de ParkWebshop die inmiddels op meerdere locaties succesvol wordt ingezet. Dankzij dit congres blijf ik op de hoogte van wat er gebeurt binnen deze thema’s en leer ik veel van andere bedrijven en steden in de oplossingen die zij hebben bedacht.

Internationale ontwikkelingen

Ten tweede heb ik dankzij dit congres ook internationaal connecties weten te maken. Niet zozeer omdat we morgen onze producten gaan verkopen in andere landen, maar wel om ook na het congres op de hoogte te blijven van wat er speelt in deze markt. Daarbij weten deze bedrijven ook waar wij mee bezig zijn en daarmee ontstaat zoiets als een klein eco-systeem van organisaties die zich bemoeien met Smart Mobility toepassingen. Een markt die de komende jaren blijft groeien.
 

Waardevolle contacten


Ten derde de delegatie uit Nederland. Hoe gek het ook lijkt dat je naar Barcelona moet afreizen om mensen in je eigen land te leren kennen over dit thema, maar het is wel de praktijk. In Nederland is (helaas) nog geen congres of beurs over Smart Cities en dus is dit een van de weinige plekken waar je de belangrijke spelers kunt ontmoeten. Zowel het bedrijfsleven, alsook de mensen binnen de overheden die hiermee bezig zijn. Het leverde ook dit jaar voor ons goede contacten op, waarmee we de komende tijd samenwerkingen verder gaan verkennen.
Kortom, waardevol op meerdere manieren. Nu weer terug in de Achterhoek en de opgedane kennis en kunde omzetten in business.
 
 

Voor meer informatie over het congres, zie http://www.smartcityexpo.com/nl/

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken