Waardevolle bijeenkomst over Typo3

Afgelopen 5 oktober is de nieuwe Typo3 v11 LTS gereleased. Een goede reden om naar een bijeenkomst te gaan over Typo3 en hier meer over te leren. Niet alleen om zelf informatie op te doen maar ook om bij te dragen aan de ontwikkeling. 

Voordeel van de bijeenkomst

Een groot voordeel van deze bijeenkomst was het kennismaken met nieuwe mensen die veel ervaring en expertise hebben met Typo3. Er was een grote variatie van “collega’s”, zij die al sinds 2004 werken met Typo3 (en/of aan het doorontwikkelen)  tot ikzelf die pas 4 maanden ermee werkt. 

Typo3-bijeenkomst

De bijeenkomst stond in het teken van de nieuwe release waarbij diverse onderwerpen besproken werden:

  • Welke (nuttige) features zitten erin; 
  • Wat zijn de breaking changes;
  • Welke problemen zijn opgelost;
  • Welke verouderde onderdelen zijn verwijderd.

Zelf ook bijdragen aan ontwikkeling

De werkwijze en manier van bijdragen aan de Typo3 Core Development is ook besproken. We hebben de backlog (https://forge.typo3.org/projects/typo3cms-core/issues) en een aantal van de  de openstaande changes (https://review.typo3.org/q/status:open+-is:wip) bekeken. Je kunt bijdragen aan functionele en acceptatietesten wanneer een gemaakte wijziging is opgesteld. Hierdoor blijven we samenwerken aan verbeteringen binnen het Typo3 framework, waar we ook zelf weer profijt van hebben.

Het zal nog een anderhalf jaar duren voordat Typo3 v10 niet wordt ondersteund. We hebben daardoor voldoende tijd om de nieuwe versie ons eigen te maken. Het zorgt wel voor meer werkgemak. Sommige zaken in het beheer zal eenvoudiger en gebruiksvriendelijker zijn. De nieuwe technieken geven meer mogelijkheden voor de ontwikkelaars om efficiënter code op te maken die gemakkelijker te onderhouden zijn. 

Nog meer veiligheid voor de klant

Voor de klant levert het meer veiligheid op de website op versie 11 draait. In de nieuwe Typo3 versie zijn weer nieuwe beveiligingsupdates die nog scherper zijn op potentiële hackers. Wat overigens niet wil betekenen dat de huidige websites gemakkelijk te hacken zijn ;). 

Aanwezigen-Typo3-bijeenkomst

Binnen BeSite werken we voornamelijk met WordPress als het gaat om websites. Typo3 gebruiken we voor de complexere sites. Zo ben ik nu bezig met een B2B portal, een roadmap die we willen inzetten bij klanten wanneer het gaat om business to business bestel platformen, zoals voor Hesselink Koffie. Wil je hier meer over weten? Binnenkort vertellen we er meer over.

Al met al een waardevolle bijeenkomst. Naast het belang van netwerken ben ik met een gevoel van meerwaarde naar huis gegaan en met meer kennis. Ik vind het belangrijk dat wanneer je een programma gebruikt, je betrokken blijft bij de ontwikkelingen maar ook dat je bijdraagt aan de ontwikkeling. 

Met dank aan MaxServ B.V. voor het organiseren van deze bijeenkomst.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Plan een afspraak Bel: 06-41808234
Hebben we je interesse?

Zoeken