Deelname aan Web Camp Venlo

Voor het eerst in drie jaar tijd werd er weer een Web Camp Venlo georganiseerd door drie bedrijven waaronder Beech die we kennen van de eerdere TYPO3 blogs. Een driedaags evenement waarbij de vrijdag, waar developer Jeroen aanwezig was, gericht was op lezingen en donderdag en zaterdag voornamelijk uit workshops bestond.

Hoofdzakelijk ging dit evenement over TYPO3 CMS, maar ook over PHP ontwikkelingen in het algemeen en technische tools voor frameworks die we binnen BeSite gebruiken. Het was een internationaal evenement waar op vrijdag ongeveer 80 mensen uit heel Europa aanwezig waren.

Delen binnen BeSite

Er zijn een aantal nieuwe tools gepresenteerd waar we binnen BeSite in het developers-team aandacht aan kunnen geven, door te onderzoeken of het bij ons wellicht in te zetten is. Zo is er tooling om geautomatiseerd afhankelijkheden te kunnen bijwerken, zodat we niet iedere keer handmatig processen moeten controleren, wat monnikenwerk is.

Verder is er tooling aan bod gekomen om softwaretesten te verbeteren en ging het er in het algemeen ook over hoe je bedrijf ervoor kan zorgen dat potentieel personeel bij je komt werken en hoe je je personeel kan behouden. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid en hebben bedrijven geen personeel meer voor het uitzoeken, maar heeft juist het personeel veel baanmogelijkheden. 

Maandelijks zitten alle developers, designers en online marketeers bij elkaar om vraagstukken te bespreken en oplossingen uit te zoeken middels R&D projecten. De informatie die uit de Web Camp is verzameld zal bij de volgende meeting worden besproken en zullen we dan verdelen onder de developers. 

Daarnaast was het evenement de uitgelezen kans om weer te netwerken met andere developers, er hing een gezellige sfeer en niet te vergeten, er was een goede catering :-).

Foto’s van 8ème TYPO3Camp à Venlo – 10 & 11 mars 2023 © Jonathan Iroulin

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken