Let op: Google gaat websites zonder SSL certificaat als onveilig markeren

Met ingang van januari 2017 worden websites en webshops zonder SSL certificaat door Google als ‘onveilig‘ gemarkeerd. Door een icoontje in de adresbalk met het bijschrift ‘onveilig’ wil Google gebruikers waarschuwen voor het feit dat zij een website met een onveilige verbinding bezoeken. Een website zonder SSL certificaat. Maar wat zijn daar de gevolgen van?

Waarom een SSL certificaat?

Schermafbeelding 2017-01-17 om 15.44.39
Een website met een SSL certificaat zorgt voor een veilige, versleutelde verbinding tussen de webserver en de browser van de gebruiker. Wanneer deze verbinding niet versleuteld is kunnen onbekenden lezen welke data er vanuit de webserver naar jouw browser wordt gestuurd. Vervolgens kunnen zij de pagina aanpassen voordat deze de browser van jouw bezoeker bereikt, met alle gevolgen van dien.

Waarom wil Google dat je een SSL certificaat aanvraagt?

Deze ‘maatregel’ is ingevoerd, omdat Google streeft naar een veiliger internet en een verbeterde ervaring voor haar gebruikers. Websites en webshops die beschikken over een SSL certificaat krijgen in de browser de status ‘Veilig’ wat ook weer vertrouwen wekt bij je bezoekers.

Hogere positie in zoekresultaten voor websites met SSL certificaat

Schermafbeelding 2017-01-17 om 15.52.17
Er is nóg een belangrijk voordeel voor websites met een SSL certificaat. Google heeft in het verleden al aangekondigd dat websites met een SSL certificaat een hogere positie in de zoekresultaten krijgen. De wegingsfactor voor een versleutelde verbinding wordt voor Google ook steeds groter. Alle reden dus om ook een SSL certificaat aan te vragen voor jouw website.

Vraag nú jouw SSL certificaat aan

Verzeker jouw bezoekers van een beveiligde verbinding en neem een voorsprong op je concurrenten. Vraag nu een SSL certificaat aan voor jouw website of webshop!
Neem contact op

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken