Stage opdrachten Informatica 2017-2018

Voor het schooljaar 2017-2018 hebben we een aantal stage opdrachten beschikbaar.

Opdracht: Automatisering van front-end testen

Bij BeSite ontwikkelen we websites en webapplicaties. Daarbij is het natuurlijk van belang dat ze er mooi uit zien, maar ook dat ze goed in elkaar zitten. Bijvoorbeeld om te zorgen dat ze goed scoren in Google, toegankelijk zijn op alle apparaten (laptop, tablet, mobiel) en in verschillende browsers. Een deel van deze controles worden nog steeds handmatig uitgevoerd. Dat willen we graag veranderen door meer automatisering door te voeren.
Bij deze opdracht ga je een stuk onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden op het geautomatiseerd doorvoeren van front-end testing. Je inventariseert de beschikbare tooling en beoordeelt deze op inzetbaarheid en kwaliteit. Aansluitend ontwikkel je de tests die wij graag uitgevoerd willen zien in een test-omgeving en laat je ons zien hoe we deze tests het beste kunnen inrichten en uitvoeren. Afhankelijk van het verloop hiervan ondersteun je ons ook om deze tests daadwerkelijk mee te nemen in onze kwaliteitscontroles.
Trefwoorden: automatisering, front-end testen, tooling, HTML, CSS.
Meer informatie

Opdracht Onderzoek en prototyping voor JavaScript frameworks

JavaScript frameworks zoals Angular en React genieten steeds meer populariteit bij het ontwikkelen van webapplicaties. Ook bij BeSite gebruiken we dit steeds meer. In de toekomst willen we dit nog veel meer gaan inzetten, maar daarvoor willen we ook eerst meer onderzoek doen naar de mogelijkheden. Een deel van dit R&D traject bieden we aan voor een stage opdracht.
Wanneer je bij ons je stage komt doen, mag je je allereerst bezig gaan houden met een evaluatie van de verschillende frameworks. Hierbij geef onderzoek je wat op dit moment de meest gangbare zijn en wat hun plus- en minpunten zijn.
Op basis van je onderzoek mag je bezig gaan met de realisatie van enkele prototype applicaties. Hierbij bepalen we samen met jou een demo-applicatie die we gaan ontwikkelen met een basis backend (al dan niet met ondersteuning van één van onze ontwikkelaars) met daarbij een interactieve front-end die zwaar leunt op Javascript.
Samen werken we toe naar enkele herbruikbare onderdelen die we vanuit het prototype ook daadwerkelijk in onze live systemen toepasbaar zijn.
Trefwoorden: Prototyping, JavaScript frameworks, applicatie ontwikkeling.
Meer informatie

Opdracht: React Native app development

Voor meerdere klanten en voor eigen gebruik hebben wij apps ontwikkeld. In het verleden gebruikten we hiervoor met name Ionic, recentelijk hebben we echter vooral gebruik gemaakt van React Native.
In de toekomst zal React Native meer onze standaard worden. Daarom willen we graag onderzoeken hoe we functionaliteit die we in het verleden hebben ontwikkeld met Ionic ook kunnen realiseren met React Native.
Gedurende je stage zul je werken aan app development met React Native. We zullen samen enkele Ionic apps bepalen die we graag (als concept of volledig) omgezet zouden willen zien van Ionic naar React Native. Je krijgt daarbij volop de ruimte om je in de techniek in te leren. Onder begeleiding van één van onze ontwikkelaars ga je stap voor de stap de gewenste onderdelen overzetten en waar mogelijk verbeteren.
Trefwoorden: Prototyping, App development, Ionic, React Native, R&D.
Meer informatie

Opdracht: Vernieuwen van onze OTAP straat

Bij BeSite ontwikkelen we onze applicaties middels een OTAP aanpak. Deze werkwijze is echter aan vernieuwing toe. We hebben de nodige aanvullende wensen, met name rond de werkwijze en gebruikte techniek voor onze WordPress websites. Door het toevoegen van extra automatiseringsslagen verwachten we de realisatie en het onderhoud van onze sites een stuk efficiënter te kunnen uitvoeren.
Veel van onze wensen wachten echter nog op uitvoeren. Daarom willen we deze graag als stage opdracht aanbieden. Gedurende je stage bespreken wij met jou onze wensen. Op basis daarvan gaan we samen bepalen wat de beste werkwijze is om verbeteringen aan te brengen in onze huidige OTAP structuur. Dit zal soms in de processen in de OTAP straat liggen, maar wellicht ook in het beheer van onze GIT repositories.
Vervolgens krijg je de gelegenheid deze aanpassing ook daadwerkelijk uit te voeren en te testen. Door de stapsgewijze oplevering van je werk verwachten we al gedurende je stage daadwerkelijk verbeteringen in onze processen te kunnen realiseren.
Trefwoorden: Software ontwikkeling, GIT, OTAP, tooling, R&D.
Meer informatie

Meer weten over één van deze stageplaatsen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een stage, over een opdracht of ben je benieuwd of heb je zelf een idee voor een stage? Neem dan gerust even contact op.
Neem contact op
 

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken