Stage in de corona tijd

Onze stage begon voor ons beiden eind augustus, wij konden toen nog op kantoor werken. Het kantoor was aangepast met 1,5 meter werkplekken. Dit hield in dat er maximaal 12 mensen op kantoor mochten zijn. Richting de maand september toen het erger werd met corona, is dit aantal aangepast naar 8 mensen en wordt er sindsdien zoveel mogelijk thuis gewerkt. We vinden het erg jammer dat we elkaar fysiek weinig zien maar het is nou eenmaal zo. 

Gelukkig beginnen we elke ochtend met een gezamenlijke stand-up zodat je toch nog iedereen ziet en even kan spreken. Om de communicatie niet te verminderen wordt er veel gebruik gemaakt van het programma Slack, zo kun je toch nog even kort met elkaar dingen bespreken. Als er iets besproken moet worden wordt er ook gebruik gemaakt van Google Meet, zo voorkom je miscommunicatie, ook omdat je je scherm dan kunt delen en het beter aan de ander kan laten zien. Het leuke is dan je elkaar dan ook nog even spreekt.  

Nynke:

Ik had mijn stage in eerste instantie anders voor ogen maar door corona is gaat het nou eenmaal op een andere manier. Ik vind dat BeSite het erg goed heeft geregeld en zich goed heeft aangepast aan corona. Iedereen kan makkelijk thuiswerken en de communicatie is goed. Momenteel heb ik een keer in de week een fysiek contactmoment met mijn stagebegeleidster, dit is op de maandag. Op de maandag werk ik dus op kantoor en de rest van de weken werk ik vanuit huis. Ik vind het zelf prettig dat je elkaar makkelijk even een Slack berichtje kunt sturen of dat wanneer er iets besproken moet worden, er een Google Meet wordt aangemaakt. Zo heb je toch nog interactie en krijg je niet snel het gevoel dat je de hele dag alleen zit.  

Paula:

Ik vind dat er goed om wordt gegaan met de situatie rondom corona. Ik vind het jammer, maar begrijpelijk dat ik niet altijd op kantoor kan zijn. De dagen waarop er weinig mensen aanwezig zijn ga ik zelf wel naar kantoor. Hierdoor ben ik vaak alsnog drie dagen per week op kantoor aan het werk. De dagen dat ik thuis werk vind ik het prettig dat de dag begint met de daily stand-up, omdat je hierdoor toch nog iedereen ziet en het zorgt voor structuur. Door de dag heen is iedereen gemakkelijk te bereiken, wat het thuis werken makkelijker maakt. 

Werken bij BeSite?

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Laat je e-mailadres achter en ik mail je voor een afspraak!

Werken bij BeSite?

Zoeken