P+R in Den Haag via UIT-JE AUTO

pr-uit-je-auto
Bezoekers van Den Haag kunnen via een speciale app een parkeerplaats reserveren op de parkeerplaats, waarna zij kunnen overstappen op het openbaar vervoer, een taxi en in de toekomst een fiets. Wij hebben de webshop voor het reserveren van het parkeren ontwikkeld en exploiteren deze ook via TripTicket.

Meer locaties komen er aan

Uit-je-Auto biedt meer diensten aan via de app. Er komen in eerste instantie 600 parkeerplaatsen beschikbaar bij het Bronovo ziekenhuis en het World Forum. Zij stellen hun parkeerplaatsen ter beschikking in de eigen daluren – zo staat deze regeling de beschikbaarheid van parkeerplaatsen voor patiënten en bezoekers van Bronovo dus niet in de weg.
Sinds 2009 is in Den Haag rond het Vuurwerkfestival geëxperimenteerd met UIT-JE AUTO. Tijdens de proef is gebruik gemaakt van parkeerplaatsen bij het ministerie van IenM, Madurodam en WorldForum. Uit enquêtes is gebleken dat meer dan 80 procent van de bezoekers zich vooraf online oriënteert op de reis. Ruim 40 procent van de bezoekers is bereid van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Van de bezoekers die vervolgens de UIT-JE AUTO site bezochten, heeft driekwart de app gedownload. Hiervan heeft de helft tijdens de reis de actuele verkeersinformatie geraadpleegd. 70 Procent gaf aan deze dienst ‘zeker’ weer te willen gebruiken, 26 procent ‘misschien’. Eén keer was er zoveel belangstelling, dat er voor de parkeerplaats bij het ministerie een nieuwe file ontstond.
Jaarlijks reizen meer dan anderhalf miljoen bezoekers naar Den Haag voor grote evenementen. 27 Procent daarvan komt met de auto: 160.000 auto’s op een beperkt aantal dagen van het jaar.

Gebruik tijdens daluren

Dubbelgebruik van parkeerplaatsen kan de gebruiker, markt én overheid voordeel opleveren. Vanuit deze gedachte worden vrijdag de eerste parkeerplaatsen opengesteld bij ziekenhuis Bronovo in Den Haag.
De parkeerplaatsen worden buiten de piekuren van de eigenaar ter beschikking gesteld aan bezoekers. Voor natransport kunnen bezoekers gebruik maken van openbaar vervoer naar het centrum of naar Scheveningen.
Bezoekers kunnen van tevoren een parkeerplaats reserveren. Zo zijn ze verzekerd van een plek wanneer het druk is. Dit kan via www.uitjeauto.nl.

Website UIT-JE AUTO

Op de website is het beschikbare parkeeraanbod per dag en per plek te zien. De app biedt navigatie naar de plek van bestemming. De app biedt ook actuele verkeersinformatie over alternatieve routes naar de bestemming. Hiervoor wordt samengewerkt met de gemeente Den Haag. Bezoekers kunnen online een HTM dagkaart boeken, en vooraf met korting een taxi reserveren.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken