Ontwikkeling Uber ook in parkeerbranche?

uber-parking
Het (tijdelijk) exploiteren van parkeerplaatsen op (leegstaande) kantoorterreinen is niet nieuw, maar wel een ontwikkeling die steeds meer plaatsvindt. Onlangs heeft Switchpark (onderdeel van TKH Holding) ruim 400 parkeerplaatsen opgenomen in haar aanbod van parkeren in de directe omgeving van het PSV Stadion. Ideale plek dus om parkeren aan te bieden voor bezoekers van wedstrijden en evenementen. Maar volgens de gemeente Eindhoven was dit in strijd met het bestemmingsplan.
Inmiddels is er een uitspraak van de rechter die de gemeente Eindhoven in het ongelijk stelt. Volgens de rechter is het juist dat het bestemmingsplan in “parkeervoorzieningen verhuren” niet voorziet, maar ze heeft onvoldoende willen aangeven waarom ze niet wil meewerken aan het verlenen van een vergunning hiervoor (dat wel is opgenomen in het bestemmingsplan).

Parkeren rondom Amsterdam ArenA rondom evenementen

In de omgeving van de Amsterdam ArenA zie je ook al kantoorterreinen die worden verhuurd tijdens wedstrijden en evenementen en ook elders in Nederland gebeurd dit steeds meer. Vraag is hoelang gemeenten dit ook weten tegen te houden, als bescherming voor hun eigen parkeerterreinen (of die van commerciële partijen).
Als je het vergelijkt met Airbnb en Uber, waarbij je ook ziet dat wetgeving juist de bestaande partijen in de weg zit en nieuwkomers – die het net anders doen – juist kansen geeft, kan dit nog wel eens het begin zijn van iets groters.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken