De meerwaarde van Google certificaten voor bureaus en bedrijven


Wil je jouw bedrijf online laten groeien dan kun je niet om Google heen. De missie van Google is om “de informatie in de wereld te organiseren en voor iedereen toegankelijk en bruikbaar te maken”. Google vindt het dan ook belangrijk dat online bureaus zoals wij op een goede manier met hun producten omgaan. En daar zijn de Google certificaten voor.

Wat zijn Google certificaten?

Google certificaten zijn een manier om kwaliteit te meten. Met kwaliteit bedoel ik de wijze waarop online bureaus met de producten van Google omgaan. Worden alle mogelijkheden van de producten benut? Zijn bureaus in staat om met de tools van Google meer resultaat te realiseren voor klanten?

2 certificaten die onze expertise in Google aantonen

Het productaanbod van Google is enorm. Dit varieert van de zoekmachine tot Gmail en de Google Home. Voor 2 bekende Google producten hebben wij certificaten behaald die onze kwaliteit aantonen. Dat zijn Google AdWords en Google Analytics.

Google AdWords certificaat

Door kennis van Google AdWords (het advertentieplatform van Google) te tonen kunnen online bureaus de status van Google Partner of Premier Partner behalen. Google beoordeelt online bureaus op:

 • De kwaliteit van de Google AdWords campagnes
 • Of nieuwe toepassingen in Google AdWords worden toegepast
 • De maandelijkse uitgaven in Google AdWords door aangesloten klanten van het bureau.

Naast onze status van Google Partner hebben 3 collega’s ook individuele Google certificaten behaald. Daarmee zijn ze door Google ‘erkend online advertentie specialist’. Daarmee is jouw campagne in goede handen. We kunnen je helpen met het inrichten van sterke campagnes in:

 • Google zoeknetwerk
 • Google Shopping
 • Mobiele advertenties
 • Video marketing (Youtube)
 • Display netwerk (banners)

 

Google Analytics certificaat

Google Analytics is programma waarmee je statistieken van je website kunt analyseren. Wanneer je over voldoende basiskennis van Google Analytics beschikt, kun je de status van Google Analytics Individual Qualification behalen. 5 van onze collega’s beschikken over dit Google certificaat, omdat sturen op statistieken (en meer omzet) behalen voor klanten één van onze belangrijkste prioriteiten is.

Waarom kiezen voor online bureau met Google certificaten?

Er zijn in Nederland duizenden online bureaus zoals wij. Maar hoe bepaal je nu welk bureau voor jullie de beste optie is? Als je niet dagelijks met online marketing bezig bent, is dat soms moeilijk te beoordelen. Om je daar mee te helpen geeft Google certificaten uit.

Echter, dat betekent niet dat een online bureau met een Google certificaat garant staat voor meer omzet. Ook binnen de groep online bureaus met Google certificaten is er een groot verschil in kwaliteit. Waar moet je dan op letten? Goede online bureaus herken je aan:

 • Een duidelijke werkwijze.
 • Een team van ervaren specialisten.
 • Goede referenties met mooie resultaten.

Zo hebben wij voor Trade Med bijvoorbeeld 177% meer omzet behaald uit Google AdWords campagnes. Ook voor Pensioen Perspectief hebben wij 45% meer bezoekers en 29% meer contactaanvragen gerealiseerd. Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!
 

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken