Magento en WooCommerce domineren E-commerce anno 2016

webshop systemen marktaandeel

Uit een studie van aheadWorks die deze week verscheen is naar voren gekomen dat de e-commerce platformen Magento en WooCommerce mondiaal de eerste en tweede plaats bezetten in de branche van e-commerce platformen.

29,1% marktaandeel wereldwijd

Het marktaandeel van Magento is met een wereldwijd marktaandeel van 29,1% de grootste. Op de voet gevolgd door de WordPress uitbreiding WooCommerce met een marktaandeel van 26,5%. In de e-commerce branche is een duidelijke trend waarneembaar dat de grote platformen groeien in omvang en de kleinere platformen in omvang afnemen. Nummer 3 in de lijst is Shopify, dat met een relatieve groei van 17,4% in het laatste halfjaar ook een sterke groei doormaakt.

Verschillen Magento & WooCommerce

Magento en WooCommerce zijn zoals beschreven met afstand de grootste spelers in de e-commerce branche. Maar wat onderscheidt deze twee e-commerce platformen nou van elkaar?

Magentomagento logo

Magento is een open-source platform voor webshops dat met name qua functionaliteit erg uitgebreid is. De (technische) mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Er zijn mogelijkheden tot cross- en upselling, coupons, product reviews en veel meer. Ook wordt het systeem dagelijks geoptimaliseerd door duizenden ontwikkelaars over de hele wereld.
Een gehoorde klacht over Magento is dat het systeem (door de vele mogelijkheden) wel eens traag kan zijn, maar door te kiezen voor de juiste hostingpartner is dit geen enkel probleem. Zelf maken wij al jaren tot volle tevredenheid gebruik van de hosting van onze betrouwbare partner Byte voor optimale snelheid van de webshops die we ontwikkelen.

WooCommercewoocommerce logo

WooCommerce is een uitbreiding van WordPress. Hierdoor kun je gebruik maken van de voordelen die het systeem van WordPress biedt. Belangrijke voordelen van een WordPress website is dat deze geoptimaliseerd is voor vindbaarheid in zoekmachines (via de welbekende Yoast plugin voor SEO) en het, net als Magento, een open-source systeem is dat dagelijks verbeterd wordt door duizenden ontwikkelaars wereldwijd.
In vergelijking met Magento is WooCommerce een vrij eenvoudig en snel op te zetten systeem. Door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem van WordPress heb je al snel een professionele webshop in de lucht. Dat betekent niet dat WooCommerce simpel is, want ook WooCommerce heeft heel veel mogelijkheden. Denk hierbij aan meertaligheid en koppelingen met externe systemen zoals Exact of Moneybird.

Welk platform is voor jou het meest interessant?

Wanneer we de twee platformen naast elkaar leggen kun je op hoofdlijnen zeggen dat WooCommerce met name interessant is als je een relatief kleine, overzichtelijke webshop wil opzetten waarmee snel resultaat kan worden geboekt.
Wil je een geavanceerde webshop met uitgebreide functionaliteit en mogelijkheden dan is Magento een goede keuze. Het systeem van Magento is ingericht op grotere webshops met een complexere databasestructuur. Logischerwijs is de investering in Magento groter, maar als je goed zicht hebt op je kosten en benodigde inkomsten is dit geen onoverkomelijk probleem.

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Onze specialisten kunnen je vrijblijvend voorzien van persoonlijk, gericht advies over welk systeem geschikt is voor jouw situatie. Dit hangt zoals gezegd af van jouw productaanbod, wensen en doelen. Dus wil jij zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Neem dan contact met ons op!

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken