Google & WordPress = Meer resultaat!

Ruim 5 jaar geleden maakten wij de keuze voor WordPress als het platform voor de ontwikkeling van onze websites. Nadat we ruim 13 jaar hadden gewerkt met een eigen ontwikkeld CMS, waar veel webbureaus mee zijn begonnen, was het niet meer vol te houden om alle ontwikkelingen zelf bij te benen. Zowel op het gebied van vindbaarheid in zoekmachines, flexibiliteit van het zelf kunnen onderhouden van content en de mogelijkheden in UX-design was het slim om aan te sluiten bij een bestaand framework. Na een uitgebreide selectie viel de keuze op WordPress: het meest gebruikte CMS ter wereld.
 
Dat deze keuze nog steeds slim blijkt te zijn, is onlangs ook weer bewezen nu Google heeft aangekondigd zich nog actiever te gaan bemoeien met de ontwikkelingen aan het framework. Tijdens de Google I/O, waarin verschillende ontwikkelingen rondom Google zijn gepubliceerd, maakte Google bekend dat zij in het kader van verbeteringen in snelheid van sites en ‘mobile first’ actief gaat meewerken aan de verbeteringen in WordPress.
 
Zo zet Google vol in op “Progressive Web Apps” en daarmee de doorontwikkeling van WordPress als een optimale user experience. Door slimme technieken toe te passen in de core van WordPress, maar ook in diverse plugins, worden de sites van WordPress nog sneller. Dit is prettig voor de ervaring van de gebruiker, maar ook voor de zoekrobots van Google. Zij kunnen de sites nog sneller indexeren en met een marktaandeel van 29% van alle sites over de wereld, is het voor Google dus ook uiterst lucratief om mee te investeren in het verbeteren van WordPress. Check ook de Youtube hieronder als je meer wilt weten.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken