Google Discover

Nederlanders besteden gemiddeld meer dan anderhalf uur per dag op social media. In deze tijd lezen wij wat vrienden, bedrijven en maatschappelijke organisaties die wij volgen. Je scrollt door profielen of de informatie komt tevoorschijn op jouw tijdlijn. Anderhalf uur per dag vind ik best veel tijd. Daarom vind ik dat je hier wel eens kritisch over na mag denken. Naar welke informatie ben jij op zoek als jij een van jouw social media kanalen opent? En, wat doe je vervolgens met deze informatie? 

Mijn eigen ervaring

De laatste jaren merk ik dat mijn vraag naar informatie is verschoven. Bij mij niet alleen, want het ene kanaal wordt steeds maar populairder, terwijl anderen aan populariteit inleveren. Ik kijk bijvoorbeeld nauwelijks nog op Facebook, maar check dagelijks mijn Instagram. Ik ben te bereiken via Whatsapp en ontvang regelmatig foto’s van mijn vriendengroep op Snapchat. Tussendoor lees ik ook nog wat LinkedIn. De laatste tijd merk ik dat ik in mijn zoektocht naar informatie steeds vaker Google Discover open. Hoewel Discover niet vaak voorkomt in de rijtjes met standaard social media kanalen, vind ik er wel veel relevante artikelen die aansluiten op wat ik interessant vind. Met dit artikel wil ik je aan het denken zetten welk medium het best past bij jouw informatiebehoefte. Voor mij is dat tegenwoordig Google Discover. Ik leg je uit waarom!

Wat is Google Discover?

Google Discover is niet nieuw, maar is de laatste tijd wel verbeterd. Google Discover is een feed met relevante artikelen op basis van jouw interesses. Discover bepaalt jouw interesses aan de hand van jouw web- en app activiteiten en locatie. Heb jij onlangs gegoogled naar het laatste corona nieuws? Dan komen de laatste ontwikkelingen betreft corona bij jouw interesses te staan. Zit je met jouw vriendin in een oud strandhuisje in Zoutelande? Dan krijg je belangrijk lokaal nieuws te zien in Discover. Ben je alleen geïnteresseerd in het liedje van BLØF ft. Geike Arnaerts? Dan krijg je niet het lokale nieuws van Zoutelande te zien. Wel kun je bijvoorbeeld een artikel op Discover tegenkomen over wat Paskal Jakobsen heeft gezegd bij een late night show gisteravond. 

Voorkeuren beheren

Wat ik interessant vind aan Discover is dat ik veel invloed kan uitoefenen op wat er in mijn feed komt. In “Interesses beheren” kan ik bepalen of ik onderwerpen wil volgen of verbergen. Daarnaast kan ik per artikel laten weten of ik dergelijke informatie meer of minder in mijn feed wil hebben. Ik kan het artikel verbergen, aangeven dat ik niet geïnteresseerd ben in het onderwerp of dat ik geen artikelen meer wil zien van de betreffende bron.

Voorbeeld locatie: In de instellingen op mijn telefoon sta ik toe dat ik mijn locatiegegevens deel met Google. Toen ik op vakantie was in Zeeland, kreeg ik nieuwsartikelen te zien van de lokale krant in Zierikzee. Hierdoor wist ik dat er enorme files stonden richting het strand en las ik dat een restaurant gesloten was wegens corona besmettingen onder het personeel. Deze informatie zou mij op een andere manier nooit bereikt hebben. Aankomende maanden kom ik waarschijnlijk niet meer in Zeeland, dus bij thuiskomst, heb ik aangeven geen interesse meer te hebben in nieuws over Zierikzee.

Voorbeeld interesse: Door mijn gedrag op internet weet Google dat ik interesse heb in nieuws over voetbal. Ik zoek regelmatig scores op van mijn favoriete voetbalclub en tijdens de zomer- en winterstop houd ik de transfermarkt in de gaten. In Discover kom ik dan ook regelmatig nieuwsartikelen over voetbal tegen, zoals uitslagen en wedstrijden die vandaag of morgen gepland staan. Ik hoef het nieuws niet te volgen over alle clubs en competities. Daarom heb ik Discover laten weten dat ik niet geïnteresseerd ben in Feyenoord en dat ik meer berichten wil zien over de Champions League.

Hoe kom ik bij Google Discover?

Je kunt Google Discover vinden in jouw Google app op jouw telefoon of tablet, waarmee je ook jouw zoekopdrachten uitvoert. Klik in de app op het volgende icoon.

Geen behoefte aan relevante artikelen?

Mocht je het niet prettig vinden dat je wordt geconfronteerd met hetgeen je laatst opzocht. Je kunt de instellingen beheren voor web- en appactiviteiten en locatie of Discover uitschakelen.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Plan een afspraak Bel: 06-41808234
Hebben we je interesse?

Zoeken