Ello, het alternatief voor Facebook?

Alle social media experts zeggen al jaren dat het hard kan gaan in de wereld van social media. Facebook zou op zijn retour zijn en het zou niet lang duren voordat er zich een alternatief zou aandienen. Maar nog steeds staat Facebook stijf bovenaan met de meeste gebruikers in de wereld. Maar met Ello zou er zomaar een ware concurrent kunnen zijn opgestaan.
Het nieuwe social netwerk bestaat al sinds maart, maar is pas de laatste weken enorm in trek en wordt gezien als een “anti-facebook” platform. Dit komt omdat Ello volledig reclamevrij is en de oprichters beloven dat dit ook zo zal blijven. Althans, zo blijkt uit onderstaand verhaal, dat op de website van Ello staat:

“Your social network is owned by advertisers.

Every post you share, every friend you make and every link you follow is tracked, recorded and converted into data. Advertisers buy your data so they can show you more

ello social network

ads. You are the product that’s bought and sold.
We believe there is a better way. We believe in audacity. We believe in beauty, simplicity and transparency. We believe that the people who make things and the people who use them should be in partnership.
We believe a social network can be a tool for empowerment. Not a tool to deceive, coerce and manipulate — but a place to connect, create and celebrate life.
You are not a product.”

Je eigen profielnaam kiezen

Ook mag je bij Ello elke profielnaam kiezen die je wilt. Bij Facebook is dit namelijk niet mogelijk. Dit tot woede van een aantal artiesten, die bijvoorbeeld een ‘stage-name’ hebben aangenomen. Genoeg reden om zich tegen Facebook te keren en over te stappen naar Ello.

Aanmelden bij Ello

Maar je kunt jezelf niet zomaar aanmelden bij Ello, hiervoor moet je officieel worden uitgenodigd door iemand die al een account heeft bij Ello. En dat gaat in rap tempo. Er zijn op dit moment zoveel aanmeldingen binnengekomen, dat de website van Ello het even niet aankan. Vandaar dat de optie om mensen uit te nodigen voor het sociale netwerk tijdelijk bevroren is. Dit heeft dan weer tot een zwarte markt geleid op Ebay, waar je een uitnodiging kunt kopen.

Uitnodiging voor Ello

Ook voor mij is het even wachten op een uitnodiging, anders zou ik graag een kijkje willen nemen. Maar de laatste berichten voorspellen veel goeds voor Ello en dient zich nu officieel aan als een alternatief voor Facebook. Als de website de vele aanmeldingen aankan tenminste.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken