Eerste student in ICT HUB

Eind vorig jaar zijn wij de ICT HUB gestart, waarbij er in samenwerking met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen is gewerkt aan het enthousiasmeren van maakbedrijven en studenten. Het doel van de ICT HUB is het samenbrengen van maakbedrijven en ICT-studenten, waarbij wij de inhoudelijke begeleiding kunnen bieden vanuit onze ICT kennis. Hierdoor is het voor maakbedrijven opeens wél mogelijk om ICT studenten in huis te halen en daarmee nieuwe projecten of ideeën rondom Smart Industry een stap verder te brengen.

Eerste ICT HUB student bij Dorset Green Machines

dorset green machinesBegin september is Chris Lam als eerste student binnen de ICT HUB begonnen. Hij voert hierbij een opdracht uit bij Dorset Green Machines in Aalten, waar hij 2 dagen per week op de bedrijfsfiets vanaf ons kantoor naar toegaat. De andere dagen zit hij bij ons om te werken aan zijn onderzoek onder begeleiding van ons team. Hierdoor heeft Dorset de mogelijkheid om een onderzoek uit te laten voeren naar de wijze waarop een dashboard kan worden opgezet, voor het weergeven en monitoren van data die afkomstig is uit hun machines.

Kans om te innoveren met ICT

Voor Dorset betekent deze samenwerking een unieke kans om bezig te zijn met ICT innovatie in hun bedrijf. In de eerste weken werd al snel duidelijk hoeveel meerwaarde de ICT HUB voor hen kan bieden en dus zijn we inmiddels ook hard bezig om voor de volgende periode – vanaf januari – weer nieuwe ICT studenten naar ons toe te halen, die wij dan kunnen onderbrengen bij maakbedrijven.

Eerste indrukken van de ICT HUB

Nu Chris een aantal weken aan de slag is als stagiair van de ICT HUB zijn wij uiteraard erg benieuwd naar zijn bevindingen. Lees hieronder meer over Chris en een impressie van zijn eerste weken bij BeSite en Dorset Green Machines:
chris lam bij besiteChris, kun je om te beginnen iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Chris. Ik ben 21 jaar en ik woon in Duiven. Daar woon ik met mijn ouders en mijn broertje die in november 18 jaar wordt. Ik studeer Bedrijfskundige Informatica op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en momenteel volg ik een afstudeertraject bij de ICT HUB. Mijn hobby’s zijn onder andere hardlopen, lezen en gamen.
Wat heb je vóór je stage bij de ICT HUB allemaal gedaan?
Vlak voor mijn afstudeerstage heb ik een jaartje in Zuid-Korea gestudeerd voor mijn minor. Daar heb ik veel geleerd en fantastische herinneringen aan overgehouden. Verder heb ik daarvoor stage gelopen bij de Radboud Universiteit waarin ik advies heb gegeven voor het verbeteren van hun elektronische leeromgeving Moodle.
Hoe ben je bij de ICT HUB terecht gekomen en wat sprak je aan?
Ik ben in contact gekomen met een docent van de hogeschool die de ICT HUB aan mij introduceerde. Hij vertelde dat ik een ander afstudeertraject ga volgen dan anderen: naast mijn afstudeerproject zal ik een leertraject over de Smart Industry volgen. In dit traject zou ik les krijgen over de verschillende toepassingen van ICT in de bedrijfsvoering. Dit leek mij wel interessant.
Ik reis nu elke vrijdagmiddag met de trein naar de hogeschool om les en begeleiding te krijgen van docenten met betrekking tot mijn vraagstuk. Daarnaast praat ik met andere afstudeerders over hun projecten. Deze bijeenkomsten vind ik interessant doordat ik mijzelf kan open stellen aan denkwijzen van afstudeerders uit verschillende vakgebieden. Wat mij verder aan sprak was dat ik mijzelf in een bepaald bedrijf kan verdiepen en kan onderzoeken welke ICT-oplossingen er van toepassing zijn voor hun problemen of uitdagingen.
Wat zijn je eerste indrukken van je stage bij de ICT HUB?hulp ict hub
De eerste indrukken zijn positief: ik doe mijn afstudeerstage bij Dorset Group, en dit is de eerste keer dat ik onderzoek moet doen in een grote organisatie. De opdracht is uitdagend omdat veel informatie over de organisatie niet expliciet is gemaakt en ik dus op eigen initiatief met medewerkers moet praten voor mijn analyses.
Daarnaast sluit de opgedane kennis van school niet altijd goed aan bij de opdracht; het vereist meer onderzoek en denkwerk. Maar juist dit maakt het project nou juist zo aantrekkelijk; ik kan mijn eigen aanpak beslissen.
Wil je tot slot nog iets kwijt?
Ik raad een traject bij de ICT HUB zeker aan bij andere studenten die een uitdaging zoeken en vrijheid in hun onderzoek belangrijk vinden. Het aansluitende leertraject is zeker ook een aanrader voor bedrijfskundige studenten die graag de eerste stap willen zetten in de ICT-wereld. In dit traject leert de student de basisprincipes van software en informatiekunde.

Kennismaken met de ICT HUB?

Zie voor meer informatie over de ICT HUB en actuele stageplaatsen www.icthub.nl.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken