Discussies over sociale media

discussie social media
Ik merk dat ik het leuk vind om mensen iets bij te kunnen brengen over sociale media en het gebruik van Twitter en LinkedIn; de twee grootste netwerken op zakelijk gebied. Maar nog leuker is de discussie die ongetwijfeld ook vandaag weer ontstaat over “Wat kun je nu echt met sociale media en wat ook niet?”.

Achterhoek & social media

Een van de herkenbare eigenschappen van ondernemers in de Achterhoek is het praktische denken. Iets moet een zichtbaar voordeel opleveren – financieel of anderszins – anders wordt er al gauw sceptisch naar gekeken. Zo ook sociale media, maar toch merk ik dat hier meer vragen over zijn dan zeer uitgesproken meningen. En dat maakt het naar mijn idee leuk: er wordt over gediscussieerd!

Wat moet jij met social media?

Dat sociale media een groot effect gaat hebben op de maatschappij is geen vraag meer voor de meeste ondernemers die ik spreek. Wel wordt er verschillend gedacht over wanneer en op welke manier. “Wat moet ik nu doen om straks niet achter te lopen?” kreeg ik onlangs als vraag. Mijn antwoord was “doe mee op je eigen manier!”.

Gebruik social media op je eigen manier

Volgens mij moet je sociale media niet doen om het te moeten doen, maar alleen op de wijze waarbij je je er goed bij voelt. Voor de een betekent dit af en toe een kijkje nemen op Twitter om de mensen die je volgt evenweer te zien, voor de ander is het direct twitteren alsof je niet meer anders weet. Iedereen heeft hierin zijn eigen leer- en ervaringstraject.
Wat dat betreft is sociale media net als e-mail: op een gegeven moment is het niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven (en dat geldt voor alle generaties ondernemers), alleen duurt het bij de een wat langer dan bij de ander.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken