900 scholieren ontdekken internet technologie op bètadag van het Innovatiefestival

Gewapend met een beurswand, flipovers, pennen en dozen vol Celebrations zijn wij woensdag 15 maart afgereisd naar de bètadag in Innovatiecentrum ICER in Ulft om onze bijdrage te leveren aan Smart Industry en Innovatie in de regio Achterhoek.

Informeren en ontdekken

niek en niels op betadag

De bètadag vond dit jaar voor de tweede maal plaats. Het doel van de bètadag is om de 900 aanwezige scholieren met een interesse in bètastudies te informeren over studiemogelijkheden en stageplekken bij  innovatieve bedrijven in de Achterhoek.

In totaal hebben deze dag zo’n 900 aankomend studenten de verschillende stands van kennisinstellingen en innovatieve bedrijven bezocht. Het aanbod was breed en voor ieder meer dan genoeg te leren en ontdekken. Voorbeelden zijn een een zelfgebouwde raceauto van de studenten van de TU Eindhoven, een beroepskeuzetest van de HAN en natuurlijk onze eigen oplossingen op gebied van internet technologie.

niek en niels met studenten betadag

Internet technologie populair onder scholieren

Ons viel al snel op dat internet technologie een populair onderwerp is onder de aankomend bètastudenten. Deze dag hebben we veel scholieren gesproken met een interesse in de oplossingen die wij voor klanten ontwikkelen. Ook zijn veel scholieren zelf al aan de slag met internet. Het zelf bouwen van websites blijkt bijvoorbeeld een populaire bezigheid onder scholieren. Daarnaast spraken we een ondernemende scholier uit 4 VWO die naast school zijn eigen hosting bedrijf heeft opgezet.

Conclusie: de Achterhoek loopt over van talent

scholieren betadag

Met het aanwezig talent in de Achterhoek zit het dus wel goed. Er zijn volop scholieren met interesse in bètastudies die innovatie en ontwikkeling in de Achterhoek in de toekomst kunnen voortzetten. De uitdaging is om deze scholieren bewust te maken van de mogelijkheden en mooie uitdagingen die diverse bedrijven in de Achterhoek te bieden hebben.

We zijn er in ieder geval van overtuigd dat de bètadag voor deze groep aankomend studenten een een goede eerste stap richting een passende studie is. Het aanbod was divers, de dag was goed georganiseerd en de vele enthousiaste reacties van scholieren maken de dag wat ons betreft tot een groot succes. Mooi ook dat wij als internetspecialist hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Wat ons betreft tot volgend jaar!

Zoeken