MAAS-pilots: kansrijke routes?

Op 26 juni 2018 meldde het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) 20 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de uitvoering van 7 regionale MAAS-pilots.  MAAS staat voor Mobility As A Service: een toekomstig platform voor de reiziger op basis van vraaggestuurde mobiliteit. Uit de overheidsinvestering  rolde de aanbesteding voor een Raamovereenkomst en een mini-competitie van 7 regionale MAAS-pilots.
 
Onderweg naar een plek binnen die Raamovereenkomst omschreven bedrijven hun ervaringen en visie op MAAS. Wij werkten hiervoor samen met Rebelslab. Een compacte club uit Voorschoten met expertise in de ontwikkeling van de SWITSJ-app, een app met een multimodale reisplanner. Getweeën schreven we ons in en selecteerde het ministerie deze inschrijving samen met 23 andere partijen uit de 40 inzendingen.
 
Het ministerie van I&W ziet in MAAS  één oplossing voor het plannen, boeken en betalen van een complete reis van A naar B. MAAS’ doel is het gemakkelijk aanbieden van alternatieve vervoersvormen én het gebruik daarvan. De overheid zet de regionale pilots in om te verkennen hoe zij dit mobiele doel bereiken.
Met onze plaatsing begint het écht. Als de 7 regionale pilots inhoudelijk bekend zijn, melden we ons voor een aantal aan; de keuze laten we afhangen van de toegevoegde waarde die we kunnen bieden in de uitvraag. We stellen een goede aanbieding op waarbij het gaat om innovatie, samenwerking en de aandacht voor de reiziger.
Onze Mobily Portal, die we nu inzetten bij bijvoorbeeld de Johan Cruijff Arena en RAI Amsterdam, kan veel meer dan alleen reizigers naar evenementen informeren. We grijpen de MAAS-pilots aan om deze portal als platform verder te brengen. Met onze vijftien jaar kennis en ervaring van Smart Mobility komen we op deze kansrijke route altijd ergens uit!
Ik praat je graag bij over deze MAAS-pilots en slimme mobiliteitsoplossingen.
 

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken