Disruptieve ideeën gezocht

De voorbeelden die vaak worden gegeven in de media zijn AirBNB (concurreert met de hotelbranche) en Spotify (concurreert met de cd-handel). Veel start-ups zijn op dit moment bezig om met hun dienstverlening op zodanige wijze in te richten, dat dit als een disruptive innovation succesvol kan worden. Immers, de voorbeelden laten zien dat het succesvol kan zijn en iedereen wil hier natuurlijk iets van meepakken.

Veranderingen in de wereld van mobiliteit

In de wereld van mobiliteit gaat er de komende tijd veel veranderen. Ook tijdens de Bilderberg conferentie enige tijd terug werd meerdere keren herhaald dat we straks geen auto meer kopen, maar ‘mobiliteit’ ongeacht welke vorm. Voorbeelden zijn er ook al in overvloed, denk aan auto-delen, mobiliteitspassen waarmee je zowel kunt tanken als gebruik kunt maken van het OV en parkeren bij particuliere, leegstaande parkeerplekken. Toch zijn het nog geen voorbeelden waarmee de wereld op zijn kop wordt gezet. De enige die het wel lijkt te lukken is Uber, alhoewel dit nog steeds voelt als een eerste stap in plaats van het werkelijke disruptieve waar we naar op zoek zijn.

“Verhuur je eigen parkeerplek”

Neem nou parkeren. Hoe krijg je dit écht anders georganiseerd en – nog belangrijker – met een anders businessmodel ingevuld? Je ziet nu initiatieven als “verhuur je eigen parkeerplek”, maar ook hier blijft het bij een prijs per uur of per dag en moet je zelf je auto parkeren. Of het betalen van je parkeerplek via je mobiele telefoon.
disruptieve ideeen
Maar het blijft afrekenen voor de tijd dat je geparkeerd stond. Met zelfrijdende auto’s vraag ik mij af of dit nog steeds de manier blijft? Het idee dat de parkeerwereld wel op zijn kop zet heb ik nog niet gezien, maar dat het er binnen enkele jaren is staat voor mij vast. En ongetwijfeld van een bedrijf dat nu nog volledig buiten de parkeerbranche actief is.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken