RAI Amsterdam

RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Het doel van RAI Amsterdam is om mensen samen te brengen, te verbinden en te inspireren door betekenisvolle ontmoetingen te organiseren en te faciliteren. Of het nu gaat om een publieksbeurs, een groot congres, een internationale vakbeurs, een dance-event of een theatervoorstelling. RAI Amsterdam exploiteert het beursgebouw in Amsterdam, maar organiseert daarnaast ook veel eigen events.

Uitdaging RAI Amsterdam

RAI Amsterdam was op zoek naar mogelijkheden om de dienstverlening voor bezoekers naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast was er de wens om de bezettingsgraad te optimaliseren via de ParkWebshop, bijvoorbeeld via het invoeren van producten als een weekendabonnement.

Parkeren moest een integraal onderdeel worden van de totale dienstverlening die RAI Amsterdam aan haar bezoekers aanbiedt. RAI Amsterdam was op zoek naar een solide partner met technische kennis en kennis van de parkeerbranche, die kan samenwerken met het parkeermanagement systeem van IPParking.

De ParkWebshop draait inmiddels enkele jaren en wij zijn continu met RAI bezig om het proces te optimaliseren en daarmee het resultaat van de parkeergarages te vergroten.

Onze aanpak is onderscheidend

Stap 1Ontzorgen in parkeren
RAI Amsterdam wilde haar parkeerproces digitaliseren en ontzorgt worden in het aanbieden van verschillende parkeerproducten, zoals dagkaarten en abonnementen. Gebruikers van de parkeergarages zijn bezoekers, exposanten en buurtbewoners en voor al deze doelgroepen wil RAI het proces zo eenvoudig mogelijk maken.
Stap 2Eenvoudig online reserveren
Via de ParkWebshop kunnen bezoekers, exposanten en buurtbewoners eenvoudig een parkeerplaats reserveren bij RAI Amsterdam op het door hun gewenste tijdstip. Gebruikers voeren op de website van RAI in wanneer ze een parkeerplaats nodig hebben. Vervolgens worden alle beschikbare parkeeropties getoond en kan er direct worden gereserveerd.
Stap 3Koppeling met parkeersysteem
De ParkWebshop is gekoppeld aan het parkeermanagement systeem van onze partner IPParking. De ParkWebshop is tevens gekoppeld met systemen die op dit moment al gebruikt worden voor exposanten van RAI Amsterdam, zodat zij in 1 boeking zowel hun beursstand als parkeerplekken kunnen reserveren en betalen.
Stap 4Integratie met Mobility Portal
Om bezoekers optimaal te informeren over hun reis naar RAI Amsterdam, is de integratie met de Mobility Portal gemaakt. Deze multimodale reisplanner geeft een persoonlijk reisadvies aan iedere bezoeker, waarna zij met één klik hun parkeerplek kunnen reserveren in de ParkWebshop.

We zijn trots op het resultaat

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken