Kaak Group

Kaak group heeft het verhogen van geluk bij de medewerkers als doel gesteld. Geluk is bij hen een belangrijk onderdeel van beleid en strategie. In samenwerking met Happiness Lab hebben we de Geluksmonitor ontwikkeld. In de vorm van een responsive website krijgen medewerkers toegang tot verschillende stellingen. Iedere medewerker kan deze stellingen anoniem beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden kan het geluk van de teams, afdelingen of de gehele organisatie in kaart worden gebracht.

Geluksmonitor als gezamenlijk product

Inmiddels is de Geluksmonitor een gezamenlijk product geworden van Kaak, Happiness Lab en BeSite. Samen werken wij aan het succes van deze online tool, die ook bij andere organisaties al tot succesvolle implementaties heeft geleid. Zie voor meer informatie ook de website van Happiness Lab.

Onze aanpak is onderscheidend

Privacy by designVertrouwelijke behandeling
De antwoorden die de medewerkers via de Geluksmonitor achterlaten worden anoniem verwerkt. Zo weten de werknemers zeker dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met de gegevens. Dit is essentieel om te komen tot eerlijke antwoorden en daardoor ook een goed beeld van de mate van geluk in een team. In de techniek is privacy by design dus ook vanaf het begin aangehouden.
Eenvoudig in gebruikHoe werkt het?
Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft Happiness Lab een selectie gemaakt van de belangrijkste vragen om het geluk in kaart te brengen. Deze vragen hebben wij in de techniek van de app verwerkt. Het resultaat: een responsive website waar de medewerkers van Kaak eenvoudig toegang krijgen tot de stellingen. De medewerkers vullen elke maand een aantal stellingen in. Dat kan op de smartphone, tablet of desktop. De app maakt in de backend inzichtelijk hoe de teams en afdelingen scoren op arbeidsgeluk. De Geluksmonitor vormt zo de ideale basis om arbeidsgeluk te begrijpen en te verhogen.
Continu in ontwikkelingOntwikkeling app
We hebben de Geluksmonitor volgens de SCRUM methodiek ontwikkeld. De kern van SCRUM zijn de sprints van twee weken. Na elke sprint hebben we een werkbaar product opgeleverd. Dit (deel) product is iedere keer beoordeeld door de medewerkers van Kaak en uitgebreid getoetst op basis van de psychologie door Happiness Lab. Gaandeweg het project ontstonden nieuwe ideeën, door de flexibele methodiek hebben we veel van die ideeën mee kunnen nemen in de ontwikkeling. Hierdoor hebben we een prachtig eindproduct opgeleverd dat aansluit op de wensen van de (eind)gebruiker. En ook nu is de Geluksmonitor nog in ontwikkeling met nieuwe wensen en ideeën.

We zijn trots op het resultaat

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken