Masterclass Cybersecurity

Dinsdag 4 oktober werd er bij de Steck in Doetinchem een masterclass Cybersecurity georganiseerd i.s.m. RCT Gelderland. Caspar en Jeroen zijn hierheen gegaan om te kijken of BeSite op dit vlak verder verbeterd kan worden.

De Masterclass werd geleid door Jayme Mata, een professioneel IT auditor en consultant (en olympisch Judoka).

De groep participanten bestond verder uit veel verschillende uitgangspunten. Zo was er een student, ondernemers, wij als Web Development bedrijf en algemeen geïnteresseerden.

De masterclass bestond uit een presentatie met veel interactie met het publiek. Een groot deel van de presentatie ging over Cybersecurity in het algemene bedrijfsleven; Waar zitten de grootste gevaren? Wat kunnen de gevolgen betekenen? Hoe kunnen wij ons hiertegen beschermen?

In ons geval herkenden we veel punten die aangestipt werden vanuit het ISO-27001 certificeringstraject. Wat dat betreft zagen we dus dat we door hiermee bezig te zijn al een goed eind op weg zijn om onze Cybersecurity te optimaliseren.

Ook waren er enkele concrete punten waar wij mee aan de slag kunnen binnen BeSite. We zagen bijvoorbeeld dat wachtwoorden tot 8 tekens binnen enkele seconden gekraakt kunnen worden, we hebben dus meteen onze wachtwoord policy gecheckt en zagen dat wij inderdaad wachtwoorden van minstens 8 tekens verlangen. Ook had Jayme een aantal handige links voor meer informatie over Cybersecurity en groepen die onderling informatie delen over bijvoorbeeld Cybersecurity incidenten die plaatsvinden. 

Tot slot was ook een belangrijk punt hoe je anderen (in ons geval onze collega’s) bewuster kan maken van het belang en de risico’s van Cybersecurity. Dit was voor ons ook een goede tip om mee bezig te gaan binnen BeSite.

Al met al een leerzame sessie waar we een paar waardevolle tips uit hebben gehaald om de risico’s van een cyberaanval te beperken.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken