Maatwerk app om bezoekers eenvoudiger naar een parkeerplaats te navigeren.

P-Guide App voor NEDAP

Nedap Mobility Solutions had de wens om hun klanten de mogelijkheid te bieden de parkeerinformatie van sensoren, via een app te ontsluiten naar de eindgebruikers. Hiermee hebben bezoekers van een stad, gemeente of regio de mogelijkheid om via hun smartphone of tablet een vrije parkeerlocatie te vinden. Zowel parkeerplekken op straat als in parkeergarages. Ook moeten gebruikers via de app naar een vrije parkeerlocatie worden geleid.

De app moest daarnaast een eenvoudige oplossing bieden om een vergunning te kunnen activeren tijdens het parkeren, of direct doorgeleid worden naar een betaalmethode als ‘belparkeren’.

 

App optimalisatie

Wij streven er samen met Nedap naar om het product doorlopend te optimaliseren voor de gebruikers. Daarom werken we nauw samen om verbeteringen, die het gebruikersgemak bevorderen, door te voeren in de app.

Scrum-methodiek

Hierbij maken we gebruik van een gezamenlijke roadmap en SCRUM-methodiek voor een effectieve werkwijze. De komende tijd wordt de app in eigen look & feel opgezet voor diverse regio’s en gemeenten.

Parkeren op vergunning

Belangrijk voordeel van de P-Guide App voor gebruikers is de mogelijkheid om te parkeren op basis van een vergunning.

Scholen en ziekenhuizen

De P-Guide app is zeer geschikt voor scholen en ziekenhuizen. Op basis van licenties kan worden bepaald wie er wanneer toegang heeft tot een parkeerplaats.

Navigeren naar bestemming

De app kent een aantal belangrijke voordelen voor bezoekers van een stad, gemeente of regio. Allereerst kunnen bezoekers eenvoudig een bestemming intypen en navigeren naar een parkeerplaats in de buurt.

Park now

Ook is er de mogelijkheid om direct een parkeerplaats in de buurt te vinden (‘Park now’) voor het moment dat de bezoeker al op bestemming is.

Native Android en iOS

Om aan deze wens te voldoen hebben wij in samenwerking met Nedap de P-Guide app ontwikkeld. De app wordt aangeboden als native app voor Android en iOS.

Koppeling SENSIT

De app maakt gebruik van data uit de SENSIT parkeersensoren van Nedap en open data van derden, als gemeenten en (private) parkeerpartijen.

"In samenwerking met BeSite hebben wij diverse projecten opgepakt, waaronder de ontwikkeling van de P-Guide App en ROI Calculator voor onze SENSIT productlijn. Beide projecten zijn succesvol afgerond en hebben geleid tot online producten die wij en onze klanten goed kunnen gebruiken. De samenwerking verliep positief en doordat de afstand klein is en de lijnen kort, hebben we enkele uitdagingen waar we tegenaan liepen snel kunnen verhelpen."

Edwin Siemerink | Nedap

"Samen met Nedap hebben we de P-Guide app ontwikkeld. Een duidelijk gezamenlijk doel, regelmatig afspraken en bijschaven hebben geleid tot een mooi eindproduct dat écht meerwaarde biedt voor de eindgebruiker. Naast de P-Guide hebben we ook de ROI calculator voor Nedap mogen ontwikkelen. Twee mooie projecten waar we erg trots op zijn.

Jurgen Rutgers | BeSite

Wat houdt jou bezig?

Geef aan waar je met ons over wilt praten en wij komen graag met jou in gesprek. Bij ons in Aalten, bij jou of telefonisch.

Ja, ik wil graag een gesprek

Heb je een innovatief idee dat je wil laten uitwerken tot een app of applicatie?

Vraag naar de mogelijkheden