Door een doelgerichte online strategie hebben we 70% meer organische bezoekers en 177% meer omzet uit Google AdWords gerealiseerd.

Online marketing Trademed

Enkele jaren geleden kwamen we met Trade Med in contact. Een organisatie gespecialiseerd in online verkoop van medische producten. Aanleiding voor het contact waren de tegenvallende resultaten uit de online activiteiten. De concurrentiepositie verslechterde en een lange termijn visie en online strategie was wenselijk. Na een prettige kennismaking was het aan ons om meer omzet te realiseren:

Technische website check

We zijn begonnen met het maken van een grondige (technische) analyse van de webshop om de situatie in kaart te brengen. Hieruit bleek dat de website technisch op een aantal essentiële punten verbeterd moest worden.

Het linkprofiel was in de basis goed, maar kon op zoekwoordniveau sterk verbeterd worden. Tot slot moesten er sterke verbeteringen in de kwaliteit van de content worden doorgevoerd.

Doelgroep analyse

Trade Med heeft een uitgebreid productaanbod waar ze zichtbaar op willen zijn. Door een uitgebreid zoekwoorden onderzoek hebben we in kaart gebracht met welke zoekwoorden de doelgroep zoekt.

Dit zoekwoorden onderzoek geeft richting en inzicht in bijvoorbeeld quick-wins die Trade Med direct meer resultaat opleveren.

Meer bezoekers door SEO

Na de SEO analyse is er direct gestart met het doorvoeren van technische aanpassingen in de website. Gelijktijdig zijn we aan de slag gegaan met het optimaliseren van de teksten in de website om de vindbaarheid van de website te verhogen.

Door belangrijke SEO onderdelen te optimaliseren hebben we ervoor gezorgd dat het aantal bezoekers binnen een jaar met ruim 70% is gestegen.

Sturen op ROI

Na het behaalde succes in de organische resultaten is aansluitend besloten om ook inzet van betaalde advertenties verder uit te breiden voor meer resultaat. Hierin hebben we in brede zin meerdere optimalisaties doorgevoerd en zijn we slechts nog gaan sturen op ROI.

Met een minimale budgetverhoging (ca. 20%) hebben we na 3 maanden optimalisatie een omzetstijging op jaarbasis kunnen realiseren van ruim 177%.

 

Wat zijn de resultaten?

+18%

Stijging conversieratio

+177%

Omzet uit AdWords

+70%

Organische bezoekers

"BeSite heeft ons geholpen met het aanscherpen van de advertentiestrategie. We zijn de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, maar er is nog veel te winnen. De komende periode gaan we kijken hoe we via andere kanalen een soortgelijke groei kunnen realiseren."

Henk-Willem Wink | Trade Med

"Inmiddels werken wij al vele jaren samen met Trade Med aan het vergroten van hun online zichtbaarheid en resultaat. Door doorlopend optimaliseren en bijsturen van de AdWords campagnes hebben wij een enorme groei in de omzet weten te realiseren binnen relatief korte tijd. Trade Med heeft heel veel potentie. Hier blijven we samen aan werken."

Arjan Vieberink | BeSite

Jouw doelgroep beter bereiken?

Ik help je graag met het behalen van succes met online marketing.

Mail mij voor een afspraak

Wil je samen met ons een online marketing plan op maat smeden voor jouw bedrijf?

Neem contact op