Verbeterde samenwerking tussen bedrijven in de Achterhoek door een nieuwe website voor SIKA.

Nieuwe website voor SIKA

De Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) hebben met elkaar gesproken over de externe communicatie naar belanghebbenden. SIKA moet meer geprofileerd worden, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de nieuwe website. De wens van SIKA was om een duidelijke en overzichtelijke website op te zetten, waarbij projecten en actualiteit vanuit SIKA eenvoudig gedeeld kunnen worden.

We hebben samen met de klant gekeken naar de optimale indeling, dit hebben wij vertaald naar een passend ontwerp. We hebben de website responsive gebouwd, dit houdt in dat de website goed toont op alle apparaten. Daarnaast hebben we de website zo ingedeeld dat de klant flexibel is in het aanmaken of wijzigen van pagina’s. Benieuwd hoe wij dit hebben aangepakt? Je leest hieronder meer over de nieuwe website:

Website ondersteunt bij externe communicatie

We konden snel schakelen omdat de lijntjes kort waren. Na het eerste ontwerp konden we direct starten met de bouw van de website. Hierbij hebben we rekening gehouden met een gebruiksvriendelijke indeling voor zowel bezoeker als beheerder(s). In het CMS kunnen nieuwsberichten gemakkelijk worden aangemaakt; wij hebben de huisstijl overgenomen, hierdoor hoeft er enkel tekst en een afbeelding toegevoegd te worden. Het resultaat? Een mooie website die voldoet aan de wensen van de opdrachtgever!

Nieuwste technieken

De website is gebouwd in het systeem van WordPress. Dit is het meest-gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld voor het bouwen van websites. Onze website is technisch geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat geïnteresseerden de berichten van SIKA ook in de zoekmachines kunnen terugvinden. Tot slot is de website voorzien van responsive techniek, dat betekent dat de website goed zichtbaar is op alle (mobiele) apparaten.

Duidelijke informatievoorziening

Het hoofddoel van de website was het verbeteren van de profilering van SIKA bij nieuwe en bestaande leden. De website is ingericht met behulp van bestaande ontwerpen (templates), waardoor per pagina een gerichte indeling met blokken, teksten en afbeeldingen kan worden gekozen. Voor SIKA is regelmatig informeren van van de doelgroep van groot belang. Aan de website is dan ook een nieuws en agenda functie toegevoegd om bezoekers snel en eenvoudig te kunnen informeren over ontwikkelingen binnen SIKA.

Als Samenwerkende IndustrieKringen Achterhoek hebben wij de behoefte aan een eigen website, waarin we kunnen vertellen wie we zijn en wat we doen. BeSite is aangesloten bij een van onze kringen en heeft ons goed geholpen met het realiseren van een duidelijke website, waarop wij ons verhaal kunnen vertellen. Dankzij Wordpress is het mogelijk voor ons om zelfstandig artikelen toe te voegen en dat maakt het werken met deze website voor ons als plezierig.

Rinus Smet | SIKA

Wij zijn met BeSite actief lid van SIKA, omdat wij dagelijks de meerwaarde zien van samenwerking in de regio. We leveren dan ook graag een bijdrage aan de groei van de regio Achterhoek, door het bouwen van een nieuwe website voor SIKA. De nieuwe website voldoet aan alle technische eisen en de wensen voor het eenvoudig beheren en delen van nieuws.

Jurgen Rutgers | BeSite

Wat wil jij online bereiken?

Ik hoor graag wat je online doel is, dan kunnen we van daaruit kijken wat de strategie is om dit te realiseren.

Neem het eerste stapje

Een site of shop bouwen we altijd in een team met meerdere specialismen bij elkaar.

Weten wie er aan werken?