Meer ruimte voor de prachtige ontwerpen, de medewerkers van Esselink en de onderscheidende aanpak komen samen op de nieuwe website!

Maatwerk website afgestemd op de doelgroepen

Mensen zijn vaak gegrepen door een ‘Esselink tuin’. En dat is logisch want Hoveniersbedrijf Harry Esselink is een toonaangevend hovenier die het complete traject van ontwerp tot aanleg voor haar klanten verzorgt. Ieder ontwerp is uniek en kenmerkt zich doordat het klopt.

Dit gevoel kwam op de oude website niet goed tot zijn recht. Het design en de indeling waren verouderd en niet mobiel vriendelijk. Tijd voor verandering!

Persona workshop

We zijn gestart met een interactieve persona workshop waarbij we samen met het personeel van Esselink de belangrijkste doelgroepen in kaart hebben gebracht. Op basis van deze input hebben we de persona’s uitgewerkt en een eerste schets opgeleverd waarmee de basisindeling van de website was bepaald. Door deze aanpak hebben we een website ontworpen die afgestemd is op de belangrijkste doelgroepen.

Onderscheid zakelijk en particulier

Tijdens de persona workshop werd helder dat bezoekers op zoek zijn naar inspiratie. Enerzijds de particulier die op zoek is naar een tuin, of elementen uit verschillende tuinen. Anderzijds de zakelijke klant die wil zien dat Esselink ervaring heeft met het aanleggen en onderhouden van zakelijke tuinen.

Beeld is belangrijk

Het mag duidelijk zijn dat ‘Onze tuinen’ belangrijk is voor alle doelgroepen. Door middel van een filter kan de bezoekers eenvoudig een selectie maken. Eenmaal gefilterd kan de bezoeker de tuin bekijken. We hebben veel ruimte gereserveerd voor beeldmateriaal; de korte beschrijving van de tuin geeft meer achtergrondinformatie over het project. Als de bezoekers enthousiast is kan hij of zij direct contact opnemen met de medewerker die meer weet van dit project.

De specialist in beeld

Persoonlijk contact is heel belangrijk, bezoekers willen weten wie er werkt, wat ze doen en wat hun specialiteit is. De teampagina brengt alle medewerkers in beeld, de speciaal ingehuurde fotograaf heeft het personeel op een schitterende manier in beeld gebracht.

De medewerkers hebben we op verschillende pagina’s terug laten komen middels een persoonlijke call to action met naam, specialiteit en foto. Bezoekers kunnen op die manier eenvoudig en laagdrempelig contact opnemen met de verantwoordelijke medewerker.

Het realiseren van een goede website kost altijd meer tijd dan je denkt. Besite hield de vinger goed aan de pols en bood regelmatig aan om, wanneer gewenst, te ondersteunen en wanneer nodig hun visie te geven op onze gedachten. Leuk was ook de samenwerking inzake vormgeving. Als ontwerpers van tuinen hebben wij ook een mening over design in het algemeen en dus ook websites. Samen met de techneuten en de creatievelingen hebben we een naar onze mening mooie en inzichtelijke website gecreëerd. Bedankt daarvoor.

Ard Esselink | Hoveniersbedrijf Harry Esselink

We hebben een heel leuk traject achter de rug. Ik heb Ard en zijn collega’s leren kennen als echte vakmannen. Wij ontwerpen websites, zij ontwerpen tuinen. De designfase was dan ook positief uitdagend; leuk om te leren van elkaar en samen te komen tot een ontwerp dat de doelgroepen aanspreekt! Door de korte lijntjes hebben we elkaar veel gezien en gesproken, dit heb ik altijd als heel prettig ervaren (met name de besprekingen op jullie schitterende locatie met heerlijke koffie!). Nu de website staat is het werk niet gedaan, we blijven samen bouwen aan meer online resultaat; ik heb er zin in!

Peter Smit | BeSite

Wil jij weten wat Wordpress voor jou kan betekenen?

Ik denk graag met je mee, neem contact op dan plannen we een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op

Een site of shop bouwen we altijd in een team met meerdere specialismen bij elkaar.

Weten wie er aan werken?