Wij hebben de Mobility Portal ontwikkeld voor de Amsterdam ArenA

Mobility Portal voor de Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA maakt ook onderdeel uit van het ArenAPoort gebied. Een gebied dat continu in ontwikkeling is. Naast de ArenA zijn er de Ziggo Dome, AFAS Live, Mediamarkt, Pathé en kantoren die verschillende doelgroepen aantrekken.

Bezoekers beter bedienen

Het ArenAPoort gebied trekt jaarlijks veel bezoekers. Om de bezoeker een overzicht te geven van de mogelijkheden die er zijn om naar de ArenA te reizen, heeft BeSite in samenwerking met de Johan Cruijff ArenA de Mobility Portal bedacht en gebouwd.

De Mobility Portal is als project ook aangesloten geweest bij het Beter Benutten II programma van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Doel van het project is een groot gedeelte van de bezoekers van het ArenA-gebied optimaal te informeren over hun reis, waardoor het gedrag kan worden beïnvloed naar een milieuvriendelijke manier van reizen.

Relevante inzichten uit data

Dankzij deze registratie van de bezoeker weten we vervolgens waar hij of zij vandaan komt, hier kunnen we informatie uit halen voor het verkeersbeleid. Ook adviseren we bezoekers over een verkeersluwe, slimme route naar hun gekozen parkeerplek.

Verkeersdrukte verdelen

Een ander voordeel van inzicht in data is de mogelijkheid om bezoekersstromen te beïnvloeden. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld tijdens de spits de verkeersdruk verdelen over verschillende wegen om opstoppingen en files te verminderen of zelfs voorkomen.

Parkeeropties vergelijken

In één oogopslag worden alle opties getoond en kan de bezoeker hier bewust een keuze maken. Bezoekers kunnen parkeergarages vergelijken op loopafstand en prijs.

Direct betalen en reserveren

Na het maken van een keuze kan een busreis of parkeerplek direct geboekt en betaald worden in een veilige online betaalomgeving. Dit kan via iDeal, creditcard, acceptgiro en meer.

 

Integratie op jouw site, shop of app

De Moblity Portal is een online platform, dat geïntegreerd kan worden op iedere website of app. Je bezoekers kunnen eenvoudig een busreis of parkeerplaats reserveren zonder jouw website te verlaten.

Whitelabel mogelijkheden

De Mobility Portal is whitelabel opgezet en kan in iedere, relevante website of app geïntegreerd worden. Zo is de Mobility Portal inmiddels geïntegreerd op de websites van Ajax en MOJO.

Betere informatievoorziening

Al jaren werken wij samen met de Amsterdam ArenA als het gaat om de verbetering van de informatievoorziening naar bezoekers over bereikbaarheid. Hierbij is het uitgangspunt dat bezoekers worden gestimuleerd om op een duurzame wijze naar een evenement te reizen.

Relevant en actueel

Door koppelingen met externe databronnen is het reisadvies via de Mobility Portal altijd actueel en relevant. Via de Mobility Portal vinden bezoekers de beste weg naar het ArenAPoort gebied.

“Ik heb BeSite tijdens onze jarenlange samenwerking leren kennen als een partij die gedreven, flexibel en innovatief is. Samen hebben we een heel mooi waardevol product gelanceerd: The Mobility Portal. Deze portal stelt bezoekers van de Johan Cruijff ArenA en het omliggende gebied met andere entertainment-locaties in de gelegenheid om een advies opmaat op te vragen en af te nemen. Hiermee bieden we onze bezoekers een optimale reiservaring.”

Hidde Salverda | Johan Cruijff ArenA

“De Johan Cruijff ArenA is al jaren een gewaardeerde partner. Ze zijn innovatief, schakelen snel en hebben een duidelijke visie die aansluit op de onze. Door onze intensieve samenwerking is de Mobility Portal uitgegroeid van idee en visie op MAAS (Moblity As A Service) naar een werkend product waarmee we (inter)nationaal pionierswerk verzetten. Een prachtige samenwerking waar wij als BeSite erg trots op zijn! ”

Jurgen Rutgers | BeSite

Inspiratie gekregen?

Vul dan je e-mailadres in en ik mail je voor een afspraak.

Slimme mobiliteitsoplossingen implementeren bij jouw organisatie voor een betere reiservaring voor bezoekers?

Wij helpen je graag!