Trade Med

Sinds 2014 werken wij samen met Trade Med in het behalen van online succes. Een organisatie gespecialiseerd in online verkoop van medische producten. Aanleiding voor de samenwerking waren de tegenvallende resultaten uit de online activiteiten met hun toenmalige partner. De concurrentiepositie verslechterde en een lange termijn visie en online strategie was wenselijk. Na een prettige kennismaking was het aan ons om meer omzet te realiseren.

Binnen korte tijd behaalden we 70% meer organische bezoekers en wisten wij 177% meer omzet uit Google Ads te halen. En daar is het niet bij gebleven. Inmiddels werken wij met Trade Med samen aan het continu optimaliseren van hun Google campagnes, maar ook in de koppelingen met platformen als Bol.com.

Onze aanpak is onderscheidend

TechniekTechnische analyse
We zijn begonnen met het maken van een grondige (technische) analyse van de webshop om de situatie in kaart te brengen. Hieruit bleek dat de website technisch op een aantal essentiƫle punten verbeterd moest worden. Het linkprofiel was in de basis goed, maar kon op zoekwoordniveau sterk verbeterd worden. Tot slot moesten er sterke verbeteringen in de kwaliteit van de content worden doorgevoerd. Ook adviseren wij Trademed over verbeteringen in hun webshop op basis van actuele ontwikkelingen.
ContentZoekwoorden analyse
Trade Med heeft een uitgebreid productaanbod waar ze zichtbaar op willen zijn. Door een uitgebreid zoekwoorden onderzoek hebben we in kaart gebracht met welke zoekwoorden de doelgroep zoekt. Dit zoekwoorden onderzoek geeft richting en inzicht in bijvoorbeeld quick-wins die Trade Med direct meer resultaat opleveren. In de periodieke meetings spreken we deze onderzoeken met elkaar door en waar nodig worden ze voorzien van een update.
Direct resultaatSEO
In het laatste kwartaal van 2014 is er direct gestart met het doorvoeren van technische aanpassingen in de website. Gelijktijdig zijn we aan de slag gegaan met het optimaliseren van de teksten in de website om de vindbaarheid van de website te verhogen. Door belangrijke SEO onderdelen te optimaliseren hebben we ervoor gezorgd dat het aantal bezoekers aan het einde van 2014 met ruim 70% is gestegen.
Meer omzetSEA
Na het behaalde succes in de organische resultaten is in Q3 van 2015 besloten om ook inzet van betaalde advertenties verder uit te breiden voor meer resultaat. Hierin hebben we in brede zin meerdere optimalisaties doorgevoerd en zijn we slechts nog gaan sturen op ROI. Met een minimale budgetverhoging (ca. 20%) hebben we na 3 maanden optimalisatie een omzetstijging op jaarbasis kunnen realiseren van ruim 177%.

Hebben we je interesse?

Waarmee kan ik jou helpen? Ik ga graag met je in gesprek om te komen tot online resultaat.

 

Hebben we je interesse?

Zoeken